Niagarafallen

Jag jobbade bara en och en halv timme på fredag morgon. Bytte lakan, bäddade, dammsög och städade allt jag skulle och sen bar det av till Kristin. Hann med att köpa ett par nya skor på Marshalls också :D

På eftermiddagen fick vi skjuts av Kristins värdmamma Elise till Riverside T-station där bussen som vi skulle färdas på i tio timmar väntade. Vid halv tre bar det av och fyra filmer, en matpaus och en stel rygg senare var vi äntligen framme. Kl 23.30.
   Vi blev tilldelade våra rum och jag fick dela med Kristin, Ida och den andra svenska tjejen Malin från skolan. Det var rätt så skabbiga rum med handdukar som luktade fukt och hår i badkaret. På bussen fann vi två nya svenska ansikten, Jonna och Louise som fick vara i ett annat rum.
   Innan det var sängdags gick en sväng ner till fallen. Så nära bodde vi. Det tog cirka tio minuter att gå men jag måste säga att jag kände mig lite besviken. Man hade ju hört hur häftigt det skulle vara på kvällen, men detta var inte mycket att hurra för. Dåliga bilder blev det också :P Hur som helst kom vi i säng vid ett.

Lördag
Gick upp vid 8.30 för att göra oss i orndning för dagen. Gick ut på frukost buffé och för dryga 15 kanadensiska dollar (ca 105kr) fick vi en helt ordinär och inte alls särskilt bra frukost. Så roligt var det :P

Efter frukost tog bussen oss ner till fallen och det var dags för dagens första tur, Maid of the Mist. Man får då en stor blå regnkappa och sen ställer man sig på båten som tar en rakt in i vattenmolnet i det stora hästskofallet. Nerifrån båten såg man hur riktigt stort det är. Jäklars vad häftigt. Blev man besviken kvällen innan var man det inte nu. Om inte annat blev man i alla fall blöt då det "spöregnade" på en.
   Tyvärr kunde man inte ta bilder när man var närmast och vyn var som häftigast men fick några riktigt bra bilder ändå :)
   Sen var det dags för nästa tur. Journey behind the Falls. Man fick denna gången gula stora regnkappor och gick då ner i en tunnel liksom under det hela och sen kom man ut precis brevid och fick då stå cirka åtta-nio meter från detta mäktiga vattenmonster. Gick man längre in i tunneln hade de som ett hål i väggen och man såg då rakt ut i fallet. Det bara forsade in vatten men var svårt att fånga på bild hur det kändes.

Efter detta var det fri tid och man kunde gå runt bland alla souvernirshoppar och sånt. Jag har alltid trott att Niagarafallen ska ligga ute i ödemarken, men oj så fel jag hade. Staden Niagara Falls är som ett lilla Las Vegas. Massor med butiker och det fanns till och med två casinon. Där fanns också Hard Rock Cafe och Planet Hollywood, vaxmuseum och guiness world records museum. Fanns också en butik där allt kostade 15 dollar så stackars mig som glömt väska för kvällen kunde införskaffa sig det.

På kvällen kom vi tillbaka till hotellet. Vi gjorde oss då i ordning för att gå ut och sen tog bussen oss ner till fallen för att se dem upplysta i massa färger och den här gången var det mycket finare men kunde dessvärre inte få en bra bild med min kamera.

Sen bar det av till klubben Rumours och på ditvägen sjöng vi Bira bira bira---bärs bärs bärs! och fick även med oss vår amerikanske guide i ramsan. Skitkul :P

Söndag

Gick upp halv elva. Riktigt seg. Vi hann en snabb sväng ner till fallen för några sista bilder och sen skulle bussen gå kl 12 för att bege oss hemåt och kl 10 kunde vi igen sätta oss i bilen med Elise. Tyvärr stod ju då min bil hemma hos Kristin så helt slutkörd var jag tvungen att sätta mig framför ratten och köra hem. Kom i säng alldeles för sent och det var riktigt svårt att ta sig upp morgonen efter.

Så såg min helg ut. Skulle kunna säga att jag är rätt nöjd...


Kommentarer
Postat av: Martinis

hej min gullunge!
Låter som en helt underbart mysig och härlig upplevelse och man kan numera se glädjen i dig komma tillbaka. Helt underbart att se:D:D
Saknar dig massor och längtar tills vi får ses igen=)
Love/yours truly

2007-10-03 @ 20:09:42
Postat av: Eve

Faaaan, va coolt! Haha. Avundsjuk juh :P
Shit, vilka häftiga bilder =D

2007-10-04 @ 15:35:36
URL: http://yeaheve.blogg.se
Postat av: Anonym

Kul ju! Ser lite läskigt ut med så mycket vatten! Undrar om Eilert skulle trivas där?;) Haha...
Saknar dig massor nu min Pernilli! Hur känns det att ha din mamma där nu? skönt va? :)

Pusspuss... Love you!

2007-10-08 @ 19:46:35
Postat av: Karin

mm men det är inget fusk, det betyder att du jobbar med andra hjärnhalvan då, du kan själv manipulera:) vi satt två pers här igår och båda såg olika

2007-10-12 @ 11:27:10
URL: http://karinolofsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0