Hoppsan

Har just haft två bra dagar ner mot Cape cod. Nancys närmaste kompis har ett hus där nere. Ligger precis vid stranden och det var också så bra att jag fick sova själv :D:D:D tumme upp för det!

MEN. Idag har vi suttit på stranden hela dagen, ungefär, och vad som då händer när smarta Pillan inte tar på sig solskyddsfaktor är att hon blir rööööd. Har äkta Stig-Helmer-brännan i ansiktet och ser ut som en kräfta i på armar och ben.
   Ganska komiskt egentligen :P

Men det var bara det jag ville säga. Till helgen kommer Kristin, weei. Vi ska till IKEA på lördag. Då får jag känna mig som hemma en stund :)

Nu ska jag sova.

God Natt Sverige! :D

Ducktours weei!

Jaha, helgen då :)

Fredag
Barnen skulle till psykologen kl tre så då kom Nancy hem vid halv och då slutade jag jobba. Jippi!
När de hade gett sig iväg skulle jag prata med mamma och pappa. Tycker det är lika kul varje gång. Man känner sig inte riktigt lika långt hemifrån när de bara är ett samtal bort :)

På kvällen bar det av hem till Kristin i Wakefield. Woho!
   Det var filmkväll på g. Hos Kristin befann sig också en ny svensk au pair vid namn Ida och en ny tjej från Sydafrika som hette Janay.
Vi skulle se två filmer men det blev bara en. Fever Pitch. Handlade om en kille som var ett galet Red Sox-fan. Var så kul när man kände igen saker :D
  Det var pannkakstårta till middag och jag vet inte hur gott det var. Var sååå länge sen jag åt pannkaka så det var helt underbart. Det var gjort på amerikanskt mjöl men det gick alldeles utmärkt.
  Senare på kvällen kom Steph, Kristins kompis från Nya Zeeland. Hon var hur trevlig som helst. Sen var det midnatt eller om det till och med blev senare :P Jag sov hos Kristin på en alldeles för (o)bekväm luftmadrass.

Lördag
Vi skulle ge oss in till Boston för att åka på en Ducktour. Det är en guidad tur genom boston i en slags båt/buss. Tyvärr var alla biljetter för lördag slut så vi köpte biljetter till söndag morgon istället :)

Vi upptäckte att Prudential Mall där man köpte biljetter faktiskt var en riktigt trevlig shoppinggalleria :)
Vi åt lunch och sen bar det av till shopping! Weei!
   På Newbury Street i Boston har de en H&M. Där fann jag mig ett par nya riktigt trevliga skor.

Efter vår lilla shoppingrunda gav vi oss av till North End som är Bostons Little Italy. Det skulle vara parad och grejer där men det verkade som om det var över när vi kom för det var ingenting speciellt där.

Jag skulle sova hos Kristin igen så vi behövde bege oss hemåt till mitt hus för att hämta lite mer grejer.

På kvällen slog vi oss ner i soffan och tittade på den andra filmen från Boston. The Departed. Den var riktigt bra.

Söndag
Vi var tvungna att åka hemifrån innan nio för vi skulle vara i Boston halv tio då vår Ducktour började kl 10.
   Vår guide var jättebra. Han babblade på som bara den men man hann ändå med så pass att man lärde sig lite nytt :) Vi åkte tillexempel förbi en stor byggnad med en stentrappa som vi hade sett i filmen The Departed från kvällen innan. Det var häftigt faktiskt.

Man åkte också ner i vattnet, då fällde de in hjulen liksom och så blev "bussen" en båt. Tufft.

Turen var en och en halv timme lång och när den var klar begav vi oss till Cambridge Side Mall där vi parkerat bilen.
Där hade de också H&M, haha. Där hittade jag mig en väldigt mysig stickad lång tröja med stor polokrage. Det är så bra priser i det här landet också :D Haha.

Sen bar det av hem till Kristin igen. Hon skulle till Cape Cod på kvällen så jag åkte hem och tog det lugnt framför teven. Var så trött. Måste varit helt röd i ögonen. Somnade nämligen nästan på köksbordet hemma hos Kristin när vi kommit tillbaka från Boston.

Måndag
Aaaah sovmorgon!
Åt frukost vid 12 faktiskt. Snyggt jobbat PG :P
   Har inte gjort så mycket idag. Åkte till Natick Mall för att byta in mina jeans som gick sönder utan anledning. Åkte sen till Target för att köpa lite smågrejer som tandkräm.
Sen landade jag här.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag måste säga att den här helgen har varit helt underbar. Det har inte blivit mycket till sömn men jag har haft riktigt roligt och trevligt.

Tack Kristin!!!

Vi ska förmodligen till IKEA i helgen. Weei!

Barn är roliga de...

L var så söt häromdagen.
Storebror ligger och lyssnar på iPod-stereon. Hon bestämmer sig för att hon också ska lyssna på nånting och ska sätta igång den stora stereon. Bra idé tänkte jag.
   Efter en liten stund kommer en fundersam femåring fram till mig och ber om hjälp att öppna luckan som man stoppar skivor i.
Pernilla hjälper självklart till. Förutom att när jag lugnt och sansat går fram och ska trycka på "eject" så händer....ingenting.
  "Hmm...that's strange" säger jag.
"Umm...I think I might have put five in at the same time..." kommer det ur den fundersamma femåringen.
   Hon ser vad jag tänker..."I'm sorry, I'm so so sorry...I didn't know...I'm sorry Pernilla..." Skam.
"That's okay honey. Now we know it's just made for one cd. Right?"
"Yeah. I'm sorry..."

Hihi. Inget går upp mot en uppriktig ursäkt.

"Sista" helgen

Den här helgen har varit underbar. Den har varit fantastisk. Den har varit rolig. Och helt förjävlig.

Det var Martinas sista helg. Imorrn sätter hon sig på ett plan tillbaka till Sverige.

Fredag
Helen, Martinas nya au pair, kom.
Vi drog med henne hem till Therese på kvällen för att ha filmkväll. High School Musical 2 gick på tv. Weei.

Lördag
Martina och jag åkte iväg redan halv tio. Vi åkte för att stänga hennes bankkonto och sen bar det av till Boston :)
Väl på tunnelbanan till Boston. Vi gick av några stationer tidigare och gick genom vad det nu hette :P Över en bro och sen in till Boston. Ja jag var trött i fötterna.
Vi åt lunch på Cornar Foodcourt och sen träffade vi Marielle och Josephine. Vi fyra satte oss i en park och smaskade på jordgubbar, kex och tjejsnack :P

Vid halv sju var det dags för mig och Martina att röra på oss. Vi sa hej då till de andra tjejerna och begav oss till Fenway Park. Det var alltså dags för Red sox baseball :D:D:D Weei.
När vi kom dit var det ju huuuuuur mycket folk som helst. Ojojoj. Vi gick runt hela stället för att hitta vår ingång men sen såg vi att man behövde gå genom en speciell "spärr" för att komma dit.
Nancy sa att det var bra biljetter hon hade skaffat oss och ja man kan ju säga att hon inte ljög.
En väldigt uppklädd gubbe tog emot oss innanför dörren till ingången. Vi åkte upp för en rulltrappa och sen kom man in i som värsta restaurangen. Vi båda tänkte bara: "Men oj, här hör vi inte riktigt hemma..."
Så tjusigt var det.
Från restaurangen gick vi ut till våra platser. Det var ungefär samma platser som förra gången jag var där, bara några rader längre ner.
Matchen höll på i tre timmar och var föresten mot L.A, Angels. Red Sox vann med 10-5 haha :P

Vi var hemma vid midnatt och Martina sov hos mig.

Idag gick Martina upp innan mig och gjorde frukost till oss. Hon är snäll hon :)

Vid tolv åkte vi till Natick för att se om de hade nåt ställe att fixa naglarna på. Man går ut genom JC Penney från garaget och nör vi kom in dit såg vi en skylt till "salon" i taket. "Ja men super!" tänkte vi och gick dit. Det var super också. Vi båda klippte oss och fixade naglarna så ny doftar man som en nyponros i håret och har fräschare naglar än på länge :D Manikyren kostade dessutom bara 12 dollar och DET är billigt.

När vi var alldeles tjusiga begav vi oss till food court för att festa på sushi :D Mums!

Sen var det dags för Martina att åka hem. De skulle ha grillfest med den nya au pairen och nån annan familj.

Efter det skulle Martina skjutsa sin nya till ett cluster meeting för att sen åka och träffa mig.

Vi satte oss på starbucks och där åt vi båda vår middag :P Vi åkte sen för att plocka upp Helen igen och sen var det dags för det jobbiga. Att säga hej då.
Det är nog det värsta jag vet. Blä.

Martina betyder så otroligt mycket för mig och det smärtade något fruktansvärt att säga hejdå. Men som tur är så bor inte Kristin så fruktansvärt långt bort. Tar 40 minuter med bilen :)

Jag känner mig ledsen just nu.
Men det blir bättre :) Nästa helg är det Kristin som gäller. Movienight och sen nåt skoj på lördag.

Det var allt för mig.

God Natt Sverige! :)

Helg i Sudbury, Wayland och Boston

Jaha nu var helgen över igen och veckan kom som vanligt.

Fredag
Jag hade en lugn och avslappnad eftermiddag med barnen tills Nancy kom hem vid 6. Vi skulle på middag hemma hos hennes kompis Jordan och sen skulle de åka till Nancys mammas (Nana) hus.
Efter några omtumlande omständigheter åkte de inte den kvällen utan på lördag morgon.

Lördag
Barnen och Nancy hade åkt innan jag vaknade så huset var tomt när jag gick upp.
Martina och jag åkte in till Boston på morgonen. Där begav vi oss till hamnen och åkte ut till skärgården som vi precis upptäckt att Boston har. Haha Martina har bara varit här i elva månader och inte vetat om den :P
   Martina började jobba kl sex så då åkte jag hem i min ensamhet. Nej då haha.
Jag hyrde film och skulle ha filmkväll tills jag skulle hämta Martina igen kl 10. Men pratade med Daniel på msn så det blev ingen film haha.
Hämtade Martina vid halv elva och vi spelade lite Nintendo Wii tills det var dags att sova.

Söndag
En luuuugn dag. Vi såg på film och vid halv ett var vi fortfarande i pyjamas :P
På kvällen åkte vi till Target och sen gick vi på bio. Vi såg Hairspray. Skitbra film :) om den inte finns i Sverige ännu ska man se den när den kommer ska jag säga :)

Idag
Jaha måndag igen. Översvämning i källaren igen. Så kan det gå
Får se hur det löser sig den här gången. Inte lika mycket vatten då jag upptäckte det tidigt av ett spolande ljud nerifrån källaren
Väntar nu på rörmokaren.
Skriver mer ikväll när det förhoppningsvis har löst sig.

God eftermiddag Sverige! :)

Jaha...

Vad har jag gjort med min helg då?

I fredags åkte jag med barnen till Nancys jobb direkt efter camp. Vi skulle äta middag för att jag fyllde år.
Efter det så åkte jag och barnen hem igen och efter mycket om och men åkte de med pappa hem till honom.
    Senare på kvällen kom Nancy hem. Med min present weei :) Jag fick en väska av samma märke som jag köpte plånbok förut, Vera Bradley. Alldeles röd. Väldigt fin :) Tack tack säger man då.

I lördags fyllde jag ju år.
Jag hade en låååång sovmorgon. Vid halv ett ringde det på dörren. Där stod Martina med blommor och kort och sjöng för mig :D Hennes barn hade också ritat kort till mig. Så söta :)
   Hon hade också med sig sin frysbox. Där hade hon picknick med sig till mig. Det var alldeles för varmt ute så vi tog en filt och satte oss på golvet i vardagsrummet. Kan tyckas konstigt men det var verkligen för varmt för att vara ute.
Efter ett tag kom Therese Martinas kompis...eller ja min kompis också :P
Av henne fick jag persikodoftande duschgrejer. Mmmm.
  De tre orkade sig ut och vi började festa på glasstårtan som Martina också haft med sig :)
Sen kom vattenspridaren fram. En helt galet snurrande vattenspridare.
Vid fem skulle Martina börja jobba igen så då var det bara jag och Therese kvar.
Vi bestämde oss för att vi skulle åka till Natick Mall och äta middag. Sushi, mums. På vägen dit svängde vi förbi en tjej som heter Johanna som hade sin mormor och kusin (tror jag att det var) här. Så då fick man ett grattis av henne också.

Martina hade en liten översvämningskris hemma så jag hämtade henne på kvällen och hon sov hemma hos mig.

Söndag.
Martina skulle vara hemme till tolv för hennes ena barn fyllde år och hon skulle hjälpa till på kalaset.
När jag kom tillbaka hem efter att ha kört hem henne så la jag mig för att ta en liten tupplur.
Jag väntade inte barnen tillbaka förens vid tre så jag tänkte att jag kunde ta det lite lugnt fram tills dess.
Pyttsan heller.
Vid halv två hör jag hur det klampar utanför mitt rum. Blä, hinner jag tänka.
Såklart har Mike tagit hit barnen tidigare. Han påstod att de var lite jobbiga så han trodde de behövde komma hem och springa av sig lite. My ass att han talar sanning.
Hur som helst. Vid kvart över tre åker Mike tillbaka hem och en kvart senare kommer Nancy hem.
Det var bara att packa in barnen och oss själva i bilen för vi skulle till en damm och bada och ha det skoj.
Så blev det och vi var där tills det var dags att åka hem och lägga sig.

Jaa det var min helg det. Så som jag minns den.

Ska tillägga att jag var jätteglad att få prata med alla där hemma. Mamma ringde ända från Leppe och jag fick prata med alla som fanns att prata med :P
Emil ringde och jag fick även ett mycket glädjande samtal från mormor :)


Det var allt för mig.
God morgon Sverige! :)

Världens bästa idé!

Jag har haft en underbar eftermiddag och kväll med barnen. Jag skulle kalla morgonen bra också. Känns så jäkla bra.
Jag började med en ny grej idag. "Behavior boxes". Ni vet som man sett på super-nanny. Det finns en låda och om barnen beter sig illa så ryker en leksak. Om de gör något bra får de tillbaka en.

Jag skulle våga påstå att mycket, om inte allt, är tack vare Martina. Det var hon som drog mig till Walmart för att köpa de där lådorna som vi pratat om så länge.

När vi kom hem förklarade jag konceptet med lådorna. Jag hade köpt dem egna klistermärken som de fick dekorera som de ville med.
När jag först sa att jag tar leksaker och lägger i lådorna om man beter sig illa, blev sonen väldigt upprörd. "What kind of stupid idea is that? How can you do that?! That is so stupid...." När jag förklarade att Martina gör minsann likadant med sina barn och att jag redan diskuterat idén med deras mor (vilket jag inte hade) så började de dekorera.
Hans låda blev sååååå fin. Jag hade köpt bokstäver som var typ lite sportiga till honom och till henne såg de ut som pusselbitar. Sen fick han klistermärken i form av olika bollar och hon fick stjärnor.
   När han förstod att jag inte skulle lägga mig i hur han gjorde så kom igång riktigt bra.
Det är nu klistermärken och dekoreringspenna över HELA hans låda och den är sååååå fin. Verkligen jättefin. Det ser inte plottrigt ut, utan bara genomtänkt och fint.
Hennes blir också fin men det var lite svårare för henne. Jag fick hjälpa till en hel del.

Men känslan jag har nu. Att ha gått igenom en hel eftermiddag, utan att bråka eller tjafsa. Det känns bara sååå bra.
Underbart.

Nu ska jag sova. Får se vad morgondagen bjuder på. Barnen åker till pappa imorrn så jag har hela helgen ledig. Weei.

God Natt Sverige! :)

RSS 2.0