Lucky

image35
image36

Så kan det gå...

Jaha, då var det dags igen.

Helgen hade varit fullspäckad med olika aktiviteter med allt från middag med kondomhattar till dans i hamnen med amerikanare. Söndagen bjöd på födelsedagskalas hos vår norska vän Cilia. På väg hem till Pernilla från en trevlig tillställning är flickorna trötta och hyr en film. När de anländer till huset på Kato Dr möts de av två unga pojkar. Dessa två var tydligen barnvakter till Pernillas värdbarn. Flickorna gör i ordning popcorn och stänger sedan in sig på rummet med filmen. Efter 2h mysande i Pernillas stooora säng bestämmer de sig för att call it for the night och Martina skulle bege sig hemåt.
  Till deras stora förvåning har de oerfarna barnvakterna lyckats gå igenom nattningsprocessen utan problem. Barnen ligger i sina sängar tysta och snälla som änglar.
Pernilla går ner för att tala med barnvakterna och Martina städar upp i rummet när det plötsligt börjar tjuta i vardagsrummet. Pernilla lokaliserar ljudet till en sensor vid golvet som mäter gas. Det tjuter för kung och fosterland och displayen blinkar "EXPLOSIVE GAS". Men va fan, hinner de tänka. Nu har vi gjort det igen! När värdmamman för en gångs skull får lite tid för sig själv så slår djävulen till igen. H*vete!
Vad gör vi nu? "Ut med alla!" De stackars sovande barnen blir tvingade ur sina sköna sängar och tillsammans med hundarna beger sig alla ut i bilen...
Myggorna var hungrigare än någon gång förr och Pernillas värdmamma fanns såklart inte tillgänglig.
Efter en hel del övervägningar så bestämde de sig för att skicka över barnvakterna till grannen (igen! samma grannar som med vadarbyxorna...) för att se om pappan i huset kunde ge sin åsikt om vad som bör göras. Martina beger sig in i huset igen och finner att larmet numera är av men de vill ändå ha någon mer erfarens åsikt om det hela. När pojkarna äntligen kommer tillbaka meddelar de att grannpappan hade ringt brandkåren och att de nu var på väg. De förvirrade flickorna ville inte utsätta barnen för mer stress än de redan varit med om denna kväll så de bestämmer sig för att köra iväg med bilen för en stund medan brandmännen säkrar situationen. Dock hinner de inte ens utanför garageporten innan två brandbilar kör upp på Kato dr. Martina försöker backa Pernillas bil genom en mörk slalom uppfart med blåljus lysande i alla backspeglar. Efter mycket om och men kom de iväg och dags att försöka lugna ned barnen som vid detta lag är helt panikslagna. Tur var väl att vi var två lugna svenska tjejer som har lärt sig ett och annat om att ta hand om barn. Lungt och stillsamt körde de nu runt i Sudbury medan de försökte förklara situationen för de stackars barnen. Det största problemet var dock att en av barnvakterna meddelat sonen att det stod "Explosive gas" på mätaren, något som vi aldrig skulle berätta för en pojke på 8 år, och vi blev tvugna att försöka förklara vad detta var.
Efter bilturen med musik från Melodifestivalen sjungandes på "Cara Mia!" återvänder de till huset. Brandkåren har nu konstaterat att det inte fanns någon gasläcka och vi kan lugnt och säkert gå in igen. Kl har nu hunnit bli låååångt efter läggdags och de två au pairerna tog över nattningen. Barnen gick under omständigheterna väldigt bra i säng och när flickorna kommer ned så är barnvakterna fortfarande kvar men de känner inte att de kan lämna barnvakterna själva med barnen nu för att köra hem Martina så de bestämmer sig för att skicka hem pojkarna och vänta tills värdmamman kommer hem. Värdmamman som förövrigt varit på the police konserten anlände vid 12 slaget och efter en sådan händelserik helg så sussade de båda sött innan väckarklockan ringde... Men det är en annan historia...
Snipp snapp snut så var det för denna gång slut, men vi kommer snart igen!

Titta

Kopiera och klistra in i adressfältet så får du se.

http://www.dailiescountdown.se/c.aspx?ukey=E0O010N026D6A722L7B17182C12

ååååååååääääääääööööööö

Haha. Nu har hon minsann köpit en eeeeegen dator. Woho! Windows Vista och grejer. Och det var sa fiffigt att man kunde välja svenskt tangentbord vid installeringen av windows!! Jäääässs!!
Äntligen åäö äääääntligen!
Haha vad fånig jag är :P

Men gud så skönt! Jag är svenskt igen :D:D:D

Och allting bara funkar än så länge...nu måste jag bara vänja mig av vid att skriva a istallet för å och ä och inte o istället för öööö. Det lär ta ett tag.

Men men.

Jag hade jättekul med Kristin i alla fall. Handlade ingenting. Så duktig är jag minsann.
Men vi gick runt och pratade och hade skoj. Sen fick jag se hur hennes pöjk ser ut också, inte för att han är hennes pöjk :P

Igår var jag pa Hampton Beach igen. Med Martina :) Det var en underbar dag för stranden, hade vi inte kommit in så sent hade det varit ännu bättre :)

Nu har barnen camp (läger) så då har jag massor med tid på dagarna :) weei!

Nee nu måste jag fixa klart sen måste jag sova!

God Natt Sverige! :D

Weei

Weei det ar helg. Weei jag traffade Kristin idag. Weei jag har webcam.

Weei.

...

Jag behover seriost helg. Eller semester. Haller pa att bli galen. Kanns laskigt ibland for det har varit valdigt nara att man nastan slagit till barnen. Jag blir galen. Men de beter sig verkligen hemskt ibland. Och skrattar rakt i ansiktet pa en. Ja, de ar barn men nan javla gang far det vara nog...

Vet inte, har nog hemlangtan eller nat. Igar ville jag bara harifran. Blä. Kanske ar som Nancy sa ikvall nar jag sag helt slutkord ut. Att det ar det konstanta oljudet fran flaktarna i kallaren som sliter pa mig.

Det blir liksom aldrig tyst. Nansin. Inte som hemma. Eller Norrland.


Bla.

Jaha ja, annu ett aventyr!

Sondagmorgon och humoret var pa topp. Pernilla och Martina vaknar i sammar sang efter en trevlig kvall/natt hos Tess med ganget. Det var en lugn sommarmorgon med skinande sol och lite mys framfor tvn med en film. De packade sina vaskor med handdukar och bikini i hogsta hugg. Precis innan de skall ga ut i garaget bestammer de sig for att ta en glass att fortara i bilen. Martina beger sig ned till kallaren och far en chock da foten helt plotsligt blir blot av vatten. Hela golvet var fullt med vatten. Fortvivlat skriker Martina till Pernilla att hon nog borde komma ned dit FORT! Ned kommer hon springandes och dorren oppnas till den stora kallaren dar de sedan far se den hemska sanningen i vitogat: HELA kallaren var fylld med en decimeter djupt varm vatten och det var varmt som i en bastu. FFS what to do now???!!!

image33

Vid forsta anblick sag vattnet lungt ut sa de bada begav sig in i den vattenfyllda kallaren da de till sin fasa fick se att vatten forsade ut fran varmvattenbehallaren och att frysen samt en mangd andra elektriska ting befann sig numera i vatten.
Chockade borjar de springa runt i huset pa jakt efter gummistovlar (tur ar val att vi har lart oss att gummi tillskillnad fran vatten inte leder strom). Pernilla borjar fortvivlat forsoka na sin hostmom som inte befann sig i hemmet, dock utan framgang. Martina springer runt och skriker: "Vart ar de dar j*vla gummistovlarnra nar man behover dem? I'm totally freaked out here, what to dooooo????"
Inga gummistovlar kunde finnas sa flickorna kastar pa sig skorna och springer over till narmaste grannhus. "Help, I have a BIG problem in our basement. It's completely flooded with water and we need boots!". Mamman i huset borjar springa ivag och leta efter deras vadarbyxor...


Tillbaka i huset igen tar Martina mod till sig, med grannens heta vadarbyxor pa sig, och beger sig in i kallaren. Livradd och panikslagen forsoker hon fa reda pa vad som egentligen har skett har. Pernilla sitter i telefon med the plummer och vardmamman. Efter manga forsok att stanga av vattet, bland annat dar anga borjade ryka lite har och var framfor de tva, borjar de panikskratta.
Slutligen far de nog av all kallaballik och far tag pa the plummer emergency number. Helt plotsligt medan de vantade pa plummern sager Martina: "Horru, vad sager ru om den dar glassen nuda?" varpa de vadar in i poolen igen med de heta vadarbyxorna och vardsonens vinterboots och hamtar varsin glass. Dar sitter de sedan pa trappen och kan inget mer gora foranns plummern kom over.

Tva glassar var och ett rormokarbesok senare ar nu varmvattnet ur funktion och de vantar hoppfullt pa att en annan firma ska komma over och avlagsna den nybildade, inhemska hottuben i kallaren. Planerna att aka till stranden for dagen blev forstorda men de fick sig anda en upplevelse att lagga till i livetsbok.


God natt Sverige;)!


Veckan har gjort framsteg

Jag tror nog att jag kanner lukten av framsteg den har veckan. Jag ser att det hajar till inne i huvudet pa de sma barnen nar jag sager nagot. Dottern lyssnar till och med forsta gangen ibland. Bada har i och for sig fatt time-out den har veckan men jag ar bara sa stolt att jag lyckats genomfora dem for forut nar jag sagt "ditt rum, fem minuter, Nu!" sa har svaret bara blivit "nee jag vill inte!" Nu gick bada till sina rum nar jag sa at dem och visst lite tjafsigt var det men time-outen genomfordes. YES! :D Dottern fick for att hon stog och skrek i mitt ansikte och gjorde miner nar hon inte fick ha ett koppel runt halsen. Sonen fick efter att han struntat i mig i flera timmar och sen hallt ut en flaska med saft pa golvet "bara for att se om det gick". ( Suck, barn, jag har gjort liknande saker sjalv jag vet)
Jag forsokte hela formiddagen igar att fa sonen att kla pa sig. Detta trevliga lilla barn antingen sager emot eller bara latsas som att han inte hor mig. (Tillaggas ska ocksa att han hade en rora som inte var av denna varlden att stada upp). Efter att han kommit fran sin time-out sa var klockan typ kvart over ett och han hade fortfarande inte klatt pa sig. Jag tjatar nagra fler ganger och tillslut kom jag pa varsta iden. "Jag vet", tankte jag. "Jag spracker hans forsvarsmur". Muhahahhaha! Nej, men nastan sa. Jag sa till honom: "Du vet, aven om du bara testar hur langt du kan ga, sa spelar det ingen roll, for jag kommer fortfarande vara har." Ansiktsuttrycket som anvandes i detta barns ansikte gjorde mig sa glad. Skuld. Rosten som hordes gjorde mig nastan annu gladare. Skuld. "Yeah, I know..." Han tittade till och med ner i golvet och skruvade pa sig sadar obekvamt som man gor. YES! Jag kom pa det! WOHO! SEN kladde han pa sig. *FANFAR* Inte riktigt men nastan, lukten av framsteg var stark!

Barnen skulle till en terapeut igar ocksa. De ar lite forvirrade. Nar mamma sager att pappa alskar dem och pappa sager att mamma ar elak sa blir det nog lite fel i en femarings och en attaarings huvud. Det kan jag forsta.

Sen akte Nancy med barnen till Nantucket. De kommer nog hem imorrn, eller pa mandag om Mike far for sig att komma hit imorrn. Han har fatt for sig igen att han ska flytta in. Fast han sagt efter mycket advokatsnack att han inte ska det. Puckomanniska. Helt sjuk. Inte frisk pa en flack. Kallar man sin son "jerk" och "jackass" sa ar inte alla hastar hemma enligt mig i alla fall.

Hur som helst. I gar kvall tog jag mig till gallerian sjalv. Igen. JAG HITTADE DIT HELT UTAN PROBLEM! YES WOHO! Gud vad duktig jag kande mig :D:D:D Sen hittade jag hem ocksa utan problem och det brukar vara svarare. STOLT.

Far se vad jag hittar pa idag. Ringer nog en tjej som heter Cajsa som bor i Harvard. Far se.

Tjillevippen!

Brevpapper

Då var ännu en helg över. Har inte hänt sa mycket. Martina och jag kom fram till att vi träffats varje dag utom måndag, sen förra fredagen. Jag hade nog ruttnat bort och åkt hem om inte hon hade hållt mig upptagen. Men saknar min Maria. Finns ingen bättre <3

I fredags var jag pa bio. Såg Oceans 13. Den var väl bra. Ingen höjdare men helt klart godkänd.

Igår lördag följde jag med Martina in till Boston för hon skulle tatuera sig. Hon var cool som en filbunke alltså, påstod att det inte gjorde ont ett dugg. Haha.
På kvällen var jag uttråkad så tog jag mig till Natick mall (utan gps yes woho!) och spenderade kvällen där. Lyckades gå minus på mitt amerikanska bankkonto så nu kommer jag tydligen få en straffavgift på 35 dollar (ouch!). Lite pengar fattigare gjorde mig: en pyjamas, två läppbalsam, en väska, en bodyscrub, en handkräm, en "ansiktspuffskrubbare", en bodypuff och en sushimiddag rikare :D:D:D Gud så gott med sushi kan jag säga, ojojoj!

Barnen kom hem igår, men jag träffade dem aldrig för när Martina lämpade av mig hemma så åkte de iväg igen. Nancy tog dem till stranden hos sin bror över helgen så jag har fortfarande inte jobbat sen förra lördagen :P

Idag gick jag upp vid 10.30. Segade mig med frukost. Vid kvart over elva ringer mamma och pappa så då spenderade jag en och en halv timme till att prata med dem :)
Sen typ en halvtimme efter det, vid kvart över ett, klädde jag på mig! Haha :P Har inte gått i pyjamas så länge sen jag var liten. Hatar att gå runt i pyjamas, brukar inte ens lämna mitt rum på morgonen utan att klä på mig.

Fick prata lite med min Maria pa msn. Blev genast mycket gladare :)

Sen åkte jag och Martina iväg till Burlington mall och strosade runt där. Åt sushi idag också, dock till lunch den här gången :P
Efter det åkte vi till en Starbucks i Framingham där man kan gå till bokhandeln intill och läsa massa skvallertidningar helt gratis och sitta och dricka kaffe :D väldigt bra!

Sen kom jag hem för typ 10 minuter sen. Ska göra mig någon middag också kanske. Upptäckte just den ÖVERFYLLDA tvättkorgen sen barnens semester. Nästan sa att den var för tung att bära. Fy bubblan säger jag bara!

Apropå rubriken. Försöker hitta brevpapper i det här landet. När jag har gjort det ska jag börja skriva lite brev tänkte jag.

Men fy så jobbigt det var att skriva med åäö. Finns en knapp i bloggen för det men man måste trycka på den varje gång man vill ha någon av bokstäverna. Fy, usch. Ska nog skita i det. Skaffar mig en svensk laptop istället.

Det var allt jag hade.

God kväll Sverige! :D

4th of July

Igar var det USA:s sjalvstandighetsdag. Martina sov hos mig och sen akte vi in till Boston pa formiddagen. Vi var tvungna att aka tidigt harifran for annars skulle vi nog inte kommit ut horifran da de skulle ha parad och da stanger de av vagarna.

Nancy tog med sig valpen kvallen innan och akte ner till Cape Cod for att fira dar :)

Nar vi kom in till Boston tog vi oss till en park dar vi at var lunch som vi hade gjort hemma. Sa avkopplande att bara sitta pa en grasmatta och inte gora nanting alls.
Sen gick vi runt i Boston lite. Jag inhandlade nya solglasogon. 8 dollar pa Marshall, haha.
Efter det traffade vi nagra av Martinas kompisar: Marielle, Josephine och Anja.
Vi alla gick runt ett tag och sen handlade vi middag for att satta oss i en annan park och ata den :)

Det var helt sjuuuukt mycket folk inne i Boston. Folk overallt. I den har parken hade folk taltat sen dagen innan for att fa en bra plats pa grasmattan. Man skjutsade ivag folk som satte sig pa "sin" plats och det var som pa zoo som Nancy hade berattat for mig innan. Sjukt. Men vi hittade en liten platt pa grasmattan att sitta pa.
Efter ett tag kom tva till i Martinas kompisgang: Therese och Johanna. Tva galna tjejer som flirtar med allt och alla.

Efter middagen pa graset gick vi alla till Starbucks. Dar borjade Therese och Johanna prata med nagra tjejer som satt vid ett bord och det visade sig att de var alla au pairer som hade varit pa samma orientation i New York som Martina! Sa da fick vi lite nya kompisar. Vi gick med detta gang till en bro for att se pa fyrverkerierna.

Jag alskar fyrverkerierna har! Ojojoj! Det var kuber och smilegubbar och stjarnor och typ som bollar som sag ut som att de var fluffiga. Det var glittriga saker som hangde i luften i sakert en halv minut och ja det var allt! Sa haftigt.

Har kommer de bilder jag tog :)

image29
Martina Boston at night! Marielle, Josephine och MartinaIdag har jag varit pa IKEA med Martina och hennes barn. Kopte massa svenska saker som knäckebröd och bilar! Mums!


Det var allt for mig! God Afton Sverige! :)

Min helg :)

Fredag

En lugn dag. Min vardmamma var ledig sa jag var mest vid sidan om och hjalpte till. Kanske jobbade tva timmar max sammanlagt.

Pa eftermiddagen ringde Martina. Det skulle vara en overraskingsfest hos en tjej som heter Karin pa kvallen.
   Vi akte dit och dar traffade vi Karins vardfamilj och vanner till familjen. Karin kom efter ett tag och da var det precis som man sett pa film. "Sch, she'll be here in two minutes. Everybody hide!" Sen gomde vi oss och nar hon kom ut ropade alla "Surprise!" Sen var det BBQ och fest hela natten :P Nej men nastan. Jag var hemma vid tva for jag skulle jobba lordag morgon.

Traffade massa trevliga manniskor :)

Sa glad att jag traffat Martina. Tyvarr aker hon hem i augusti :(     Saknar Maria min alskling!

Lordag

Jobbade lordag morgon fran 10 till dess att min vardpappa kom och hamtade barnen vid 13.

Sen skulle jag och Martina aka till stranden men vi tog oss in till Boston istallet. Vi gick bara i EN butik och det var for att titta pa en resvaska till Martina. Annars gick vi bara runt och promenerade. Boston ar vackert! Sitta pa grasmattan vid hamnen ar underbart!

Sen akte vi hem till mig och lagade middag :) Kyckling och risotto, overkokt men gott anda :P

Tyvarr finns inga bilder fran fredag och lordag :(

Sondag

Jag sov tills jag vaknade. Sen akte min vardmamma ivag till ett stalle dar hon och hennes basta kompis skulle gora forsranning pa riktigt idag. Sa jag har haft hundarna fran det tills dess att hon forhoppningsvis kommer hem om tva timmar.

Efter frukost ringde jag Martina. Vi packade in hundarna i bilen i sina burar och sen bar det av till Hampton Beach i New Hampshire. Guuud sa vackert det var dar! Se sjalva :)Peace till nasta helg!

RSS 2.0