Sjukling

Har akt pa varldens forkylning. Det borjade i tisdags pa eftermiddagen. Trodde jag var allergisk men sen pa kvallen blev jag yr och madde illa och hade ont i kroppen. Sen sa det bara pang!
Sa nu sitter man har med igentappt nasa och rinniga ogon och trott som fa.
Kan inte riktigt koppla av med en valp i huset heller. Men snart kommer Nancy hem sa da far jag en paus fran valpen och barnen for de ska till veterinaren.

I morse var inget roligt heller. De har barnen vill inte riktigt ga med pa att det ar jag som bestammer.
Regel: Inga leksaker vid matbordet. Nagonsin.
Fakta: Bada barnen har leksaker vid bordet och ingen av dem tar bort dem nar jag sager at dem.

Den har gangen var det sonen. Vid frukost hade han en bok med massa pyssel i. Jag bad honom att lagga bort den och han totalignorerar mig. Efter nagra gangers tjat slutar det med att jag tar ifran honom boken och han sitter och surar och ater sin frukost men sitter fortfarande inte still pa sin stol.
Efter frukost hjalper jag dottern att packa klart sin vaska (hon valde dagens outfit igar kvall sa inga brak med henne). Sen ropar jag pa sonen: Kom igen, vi ska borsta tanderna!
Nar han inte kommer efter att jag ropat sakert tre ganger sa gar jag upp for att se vad han gor. Da sager han att han maste kolla vilken bok som ar hans. (De bada barnen fick likadana bocker men det saknas olika saker i de olika bockerna, alltsa ska han kolla vilken han mest vill ha.) Jag sager bestamt at honom att han ska lagga ifran sig boken och ga och borsta tanderna pa en gang. Nej da. Efter lite tjafs sager jag att han ska ge mig boken men det gor han sa klart inte. DA tar jag boken ifran honom. Nu sager han att jag ar elak och bla bla bla bla. Jag talar om for honom att de reglerna som galler i det har huset ar att man inte har leksaker vid bordet, att det inte ar hans regler, inte hans systers regler utan de regler som finns i huset och mina regler som galler. Hans svar? "Egentligen sa ar det faktiskt mina regler som galler, for jag booor haaar!" (Ackliga lilla skitunge, hall kaften och lyssna! var ungefar det som gick genom igenom mitt huvud) Han pastar att han kommer att borsta tander EFTER att JAG gett honom HANS bok. Jag talar om for honom att det inte kommer handa. Jag sager att jag inte vill hora vad han har att saga (for det gor man till barn har borta, de far inte prata tillbaka men de gor det anda) och sen tar jag bada bockerna och gar. Efter en liten stund gar han surt in pa toaletten och borstar sina tander. Han gar till bilen och tittar surt pa mig innan han satter sig.
Men sen nar vi val ar pa vag sa beter han sig som om inget hant. Jag ar helt saker pa att det kommer vara likadant imorgon. Jag vet inte om jag narmar mig honom pa fel satt men sa har kan det inte fortsatta. Ska prata med min vardmamma, maste fa pli pa det har beteendet.

Det var allt for mig.

Lite bilder :)

Bilder pa huset kommer har :) Slangde ocksa med en bild pa Knights nya kompis och vart nya tillskott i familjen, han heter Lucky, 10 veckor gammal :)
Klicka pa bilderna for att gora dem storre.


Koket Gastrummet Uteplatsen

Master bedroom Lekrum Mitt sovrum

Sota lilla Lucky

Slutkord och lycklig

Jag ar helt slutkord. Och sa lycklig.
Jag alskar barnen. Jag hatar barnen.

Vi hade sa roligt igar. Vi akte till the Berkshires dar vi hyrde nagot som kallas Funyaks. Det ar uppblasbara kajaker och man paddlar ner for en flod och det blir lite som "river-rafting" (kan inte komma pa ordet pa svenska, haha)
Barnen tyckte det var jattekul och de hade vattenpistoler sa det var vattenkrig pa vattnet, riktigt kul :)

Idag var de pa gymnastiklager och det ska de vara hela veckan nu. Skont for mig.

Jag har lagt barnen idag och tyvarr gick det sa att jag behovde ryta till at sonen for att han skulle lyssna pa mig och sluta vara otrevlig och uppkaftig. Jag kanner att jag borjar trottna pa att han struntar i vad jag sager och att han tror att han kan gora som han vill med mig. Detta slutade med tarar i mina ogon, for jag insag hur mycket det har betyder for mig och vilken chans det ar och att det vore otroligt sorgligt om hans attityd skulle forstora vart ar tillsammans. Jag sa det till honom och sa att om vart ar ska fungera och vara kul sa maste vi jobba tillsammans och lyssna pa varandra. Jag hoppas att i alla fall ett litet ljus tandes hos honom for jag ar uppriktigt forbannat trott pa hans attityd mot mig och alla andra ocksa for den delen. Han kan vara helt underbar, men da han slaktas pa sin far ar han ett fruktansvart kontrollfreak och har ett hemskt behov av att alltid ha ratt och att alltid veta vad alla sager och att han ska bestamma. Han stanger av totalt om man sager at honom att gora nagot som han inte har full kontroll over. Jag kommer inte tappa hoppet om att fa honom att lita pa mig och kanna att han kan koppla av och lata mig skota situationen.
Som man sager har: Gud, valsigne honom...

Nancys ar pa vag hem just nu fran Connecticut dar hon har hamtat en valp. 10 veckor gammal. Ser fram emot att traffa den. Tyvarr kommer hon inte hem forens vid ett. Vet inte om jag orkar vara uppe sa lange. Far se.

Hur som helst, det var allt jag hade for idag.

God Natt Sverige! :)

For alla som undrar

For alla som undrar.

Ja jag ska kasta ut jeans nar jag koper nya. Fast jag tog i alla fall bara med mig tva par hit bort :P

Anledningen till att jag akte hem var att den stackars lilla hunden inte hade varit ute sen halv tre. Han maste val ocksa fa kissa?

Ensam helg i Sudbury

Hej hopp!

Den har helgen har varit lugn. Mina 45 timmar for en vecka hade jag uppnat kl 3 i fredags sa jag har varit ledig sen dess :D Lamnade dottern hos mamma pa jobbet och sonen hade akt ivag med en kompis till dennes lantstalle.
Nar min "frihet" infann sig gav jag mig fan pa att nu javlar anamma ska jag hitta den forbannade gallerian! Nej sa far man inte svara, men hur som helst. Jag holl pa att ge upp faktiskt. Den dar jakla navi-funktionen i min bil ar totalt forvirrande ibland. Jag kom till en galleria men inte den som navi sa att jag skulle till och slog ihjal nagra timmar dar och aven min planbok fick sig nagra slag faktiskt, men ar det rea pa Victoria's Secret sa blir det som det blir. Inhandlade ett underbart hallondoftande 3 in 1 bad, duschkram och schampo och for ytterligare doft kopte jag en bodymist som luktar Appletini, mums! I en butik som heter Express inforslaffade jag mig inte bara ett, utan TVA mamma TVA, par nya jeans! Hihi! Ingen rea dar, men oj sa bra de sitter. Ska kasta ut nagra andra som sitter som hejsan hoppsan...
Nar jag kom hem efter min shoppingtur forklarade jag for Nancy hur gallerian sag ut som jag varit i och da fick jag veta att det var ju den jag skulle till! Javl navi! Haha...den ar verkligen hopplos ibland, men jag skulle tappa bort mig helt och hallet om jag inte had den!

Det var Fredag.

Lordagen borjade lugnt. Sovmorgon saklart, ah vad skont att inte behova jobba nanting pa hela helgen!
Vid tiotiden akte Nancy och dottern till stallet som sonen ar pa sa fran det har jag haft huset och hunden for mig sjalv.
Jag akte ivag och gick pa banken sa fick man lite extra pengar pa kontot ocksa :) Sen tankte jag att man kunde ju faktiskt unna sig en manikyr. Sa det gjorde jag, men eftersom jag ar jag sa lyckades jag forstora den pa en gang. Fan. Skit samma.
Denna dag inhandlade jag aven en ny eye-liner som var fullkomligt vardelos, typiskt mig.
Paper Store ar min nya kompis!! Eller snarare Vera Bradley, som de saljer pa The Paper Store. Sa himla snygga vaskor!! Dyra som satana tyvarr, men en planbok kande jag att jag hade rad med :)
Efter allt detta var det att aka hem och slappa ut hunden och....bla bla bla bla...sen var det fest! Kl var i och for sig bara halv tre an sa lange, men jag akte till tjejerna som jag skulle aka till festen med. Det var My som bor i Sudbury samma stad som jag, Amie Mys basta kompis och Matilda som bodde i narheten av Amie.
Festen var hemma hos en tjej som heter Linn. Den lyckosten har en vardmamma fran Sverige sa hennes barn pratar svenska! Fast jag ar saklart lyckligt lottad ocksa :P
Hur som helst. Nar vi kom till Linn var dar en tjej som hette Angelica, hon var fran Dalarna. Sen kom det nagra amerikaner. Det var Craig, Drew, Jessica och hennes pojkvan som jag inte minns vad han hette. Sen kom nan som hette Darlene och sen komm Callie och hennes pojkvan och sen kom nagra kompisar till Linns vardmamma Carola. En av dem, Rob spelade gitarr och sjong sa vi hade allsang pa verandan vid midnatt. Jadrar vad bra han var :) och han fick komp av Matilda som hade en sangrost som fa.
Under kvallen blev jag allmant kand som "the driver" da jag var den enda som skulle kora bil och inte sova over och blev darmed den enda som inte drack alkohol. Forresten far jag ju egentligen inte dricka i det har landet.
Akte tidigast av alla, hade en timmes bilfard hem sa jag kom i sang vid halv tva.
Sa glad att jag traffat My. En jatterolig tjej som jag verkligen kommer kunna umgas med.

En lyckad Lordag helt enkelt.

Idag gick jag upp vid tio. At ett snack och sen tog jag en runda pa lopbandet. Har inte hunnit med mycket mer utan landade har. Far se vad jag hittar pa idag.

Ska lagga in bilder fran igar kvall.

God eftermiddag Sverige! :)

image15
Amie och My
image16
Jessica, Amie och Matilda
image17
Angelica. Dalig bild for min kamera ar kass.

Overlag bra helg :)

Jaha, kanske man skulle uppdatera lite.

Har haft en lugn helg efter en arbetssam vecka. Har ju varit hemma hela dagarna med lilltjejen sa jag ar ratt sa sliten.


Igar hade sonen sin sista lacrosse-traning och han gnallde hela morgonen for att han inte ville ga sa det blir nog inget mer lacrosse haha :P

   Sen efter lunch hade han baseball, da var det match mellan barnen och sina foraldrar. Ratt kul att se hur de vuxna springer baklanges for att inte vinna :D


Efter det blev jag medbjuden till en Red Sox-match inne i Boston. Det var haftigt. I publiken fanns det 36 000 personer! Vi kom en halvtimme efter matchen borjade, men man kan tydligen inte komma forsent till en match eftersom den haller pa sa lange :)


Idag borjade jag dagen med en lang promenad med Nancy. Hon hade tankt ut och springa och jag hade tankt ta en lugn springtur pa lopbandet sa vi gick ut tillsammans istallet :)

   Efter det akte hon in till Boston och hamtade barnen hos pappa. Vad de gjorde hela dagen vet jag inte.

Jag hade tank aka till en galleria i narheten, men eftersom jag inte hittar sa bra annu och navigationssystemet i bilen inte tar en fram precis dit man vill sa hamnade jag pa Target istallet :P Inte for att det var en besvikelse! Dar kan man handla ska jag saga. De har allt och det ar billigt ocksa! Vad sags om jeans for 11 dollar alltsa typ 80kr?


Sa jag skulle saga att min helg ar hyfsat lyckad :)




image11

Min forsta baseball-match live! Red Sox vann saklart :D

image14

Det enorma publikhavet! Det var lika mycket at andra hallet.

Nej nu ska jag hitta pa nagot annat an att sitta har och uggla!

God natt Sverige! :)


Jag slipper

Haha Nancy ska inte till Afrika. Hon sa att det var av varierande orsaker, valdigt kryptiskt. Men det betyder bara att jag slipper bo sjalv i huset med pappan. Han ar skum :P

Suck

Idag ar jag trott. Trott pa barnen, trott pa huset, trott pa att tvatta...trott allmant.

Barnen brakar typ HELA tiden. Nicole sa till mig att det oftast ar lilltjejen som borjar fast man tror att det ar storebror som borjar. Jag sager inte att jag ar en expert pa barn men enligt min asikt sa borjar nastan aldrig lillasyster.
   Storebror ska hela tiden verkligen vara storebror. Han ar sa fruktansvart kontrollerande och det ar nastan som att han spelar pappa. Jag vet inte om det beror pa att pappa inte finns i huset och att han kanner att han maste ta pa sig den rollen eller om han ar en kontrollerande person. Vad det an ar sa tycker jag att det ar valdigt jobbigt.
   Ex. Lillasyster och jag var i en lekpark idag. Vi hamtar hem storebror fran hans playdate och satter oss for att ata middag. Jag borjar beratta for honom vad lillasyster gjorde i lekparken bl. a. att hon klattrade ovanpa "monkeybars". Storebror far ett "utbrott" och skaller ut lillasyster efter noter och sager att han har ju sagt att hon aldrig far gora sa for hon ar inte gammal nog och nu far hon aldrig mer klattra for hon inte lyssnade pa vad Han sa.
Jag forsoker under utskallningen han delar ut saga till honom att sluta for att han inte var dar och att han inte ar den som bestammer. Han ignorerar mig totalt och fortsatter.

VAD GOR MAN? Jag sager inte att lillasyster ar en angel, for nar storebror har borjat braka kan hon minsann fortsatta. Bada tva ar j*vligt envisa och bada tva ska prompt ha sista ordet sa ingen lyssnar pa mig. Det ar sa otroligt frustrerande och samtidigt ar det ganska skrattretande for jag minns de har braken fran nar jag var liten.

Mamma, forlat jag forstar dig! ;)

Jag antar att detta ar min dos av att barnen testar mig. Lillasyster har hallt pa hela dagen och sagt att hon ar sin egen kropp och att jag inte kan kontrollera den, for att citera "I am my own body and you can't boss me around!" Detta sa fort jag sagt at henne att gora nagot som hon inte tanker ga med pa. Att ata t ex, forst sager hon att hon inte maste ata lunch och sen later det likadant vid middagen. "Jag maste inte ata om jag inte vill" detta sagt med en ton som klart har som mal att reta upp den nya, svenska nannyn. Argh...tur att jag atminstone har lite talamod.

Sa nu har jag klagat av mig lite :P nu kanns det battre. Funderar pa att aka ivag en svang med min gigantiska bil...herregud den ar stor och onodig nagot alldeles.

Naja...hursomhelst.

God Natt Sverige :)

The Berkshires

Har precis kommit hem fran var helgutflykt till Nancys kompis hus i the Berkshires.
   De har en tomt pa 20 hektar och dar finns pool, tennisbana, fotbollsplan, baseballplan, poolhus, tennishus, "kontorhus med gym" och de hade forutom det huvudsakliga huset fran 1700-talet en gaststuga som vi sov i.

De hade ocksa tva hastar, den ena nio ar och andra narmare trettio. Vi red dem idag. Barnen fick rida runt i paddocken och jag forsokte fa den yngre att galoppera med mig utanfor pa faltet men flockdjur som de ar sa samarbetade denne hast inte med mig. Jag fick atminstone trava lite :)

Det har varit en handelserik helg och jag har faktiskt saknat min sang har i huset :P

Det var tyvarr allt jag hade for idag, far se om jag skriver mer imorgon :)

I'm on my own

Fran och med imorgon mandag far jag klara mig sjalv. Nicole slutade jobba i fredags sa hon har hela nasta vecka att fixa med grejer, jag ar verkligen tacksam att hon kunnat hjalpa mig :)

Barnen ar snalla an sa lange, de smabrakar lite i bilen typ: Hey, stop looking at me! och lite sant men det ar ingen fara, jag lagger mig inte i sant smatjafs haha :P

Nasta helg kanske vi ska aka och halsa pa hos Nancy's kompis som har ett jattestort hus med en massa mark typ 15 tunnland eller vad det var. Det ska aven finnas pool och tennisbana, annars aker vi formodligen till stugan pa the cape eller om det var martha's vineyard den lag i. Hur som helst sa verkar nasta helg lovande.

Igar lordag hade jag mitt forsta clustermeeting. Ett cluster ar en samling av de au pairer som finns i min narhet, och man har en community counselor som ordnar de har motena och som finns som stod for au pairen och for familjerna genom aret/aren de delar tillsammans. Counselorn ordnar clustermeetings en gang i manaden och man gor olika aktiviteter. Den har gangen var vi och paddlade kanot pa samma stalle som jag paddlade kajak. Vi stannade vid en brygga och hade picknick pa en grasmatta i narheten. Det var trevligt att fa traffa andra au pairer och hora om hur de har det :)

Idag har jag fotat huset, sa ska forsoka hinna med att lagga in bilder imorgon.

Nu ska jag ta ett bad och sen ska jag lagga mig!

God natt Sverige! :)


Kolla pa bilderna :)

Nu har jag lagt till bilder pa inlagget "Framme!" sa titta pa dem sa far ni se en liten del av New York och nagra av de jag umgicks med under min vecka dar :)

RSS 2.0