Freeeedag :D

Woho! Det är freeeeeedag! Himlans trevligt :D

Ikväll blir det bio med Kristin och Ida :) Vi ska se August Rush med hon som spelade i Felicity och pojken från Kalle och chokladfrabriken.


Så besviken då min läskigt goda French Vanilla Ice coffee just tog slut buhu :( och inte blev det roligare av att den minst lika goda blåbärsmuffinen inte finns längre heller...haha så det kan gå :P känner mig lite små patetiskt...nåväl man ska väl njuta medans man kan?

Självpepp

Devan i duschen, Pernilla väntar utanför:
Så, nu ska vi blöta håret. Sen schampo. Såja, backa lite till, det är ingen fara...
   BRA JOBBAT! Sen ska vi skölja ur...

och sen fortsatte hon så :D klockrent ju!

Något för oss andra?

Hon håller ofta på såhär och resonerar med sig själv.
   Som en morgon hade hon tagit på sig jeans fast jag ville att hon skulle ha ett par andra byxor då det var idrott i skolan. Hon vägrade och jag låtsades bli sur och gick ut ur rummet. Då hör jag hur hon pratar med sig själv: "Men kom igen, du ska ju ha gympa. Du kan väl ha jeans imorrn?" "Ja, det var en bra idé. Okej!"

Haha, så såhär roar jag mig om dagarna. Det måste snurra som sjutton inne i huvudet på henne. Sötnos :)


Jag tror jag måste hört ungefär 30 gånger idag av Devan att hennes gamla au pair kommer och hälsar på nästa år och att hon kommer sakna mig också när jag åker hem....om och om och om igen...suck...fast lite sött är det ju...

image75

Hur gick det här till?

Stämmer det verkligen? Det står att jag haft 95 unika besökare idag...jag brukar inte ens ha tio. Kanske det är fel på systemet? Eller ska jag bara se på och vara glad? Haha, detta var skumt...

Nu blev det lite mycket...

Ojojoj...jag fattar inte...

Devan har läxa varje dag. Okej. Fine. Det löser sig.
   Igår kom hon hem med de åtta stavningsorden för veckan och fyra uppgifter till dem. Man måste alltså göra lite varje dag. Sen fick hon dessutom med sig en uppgift där hon ska skriva som en liten "uppsats" om hur hon hade det på Thanksgiving. Jaha, okej, det ska vi nog klara av. Läxläsning på morgnarna så ska det vara lugnt.
   Idag. Shit alltså. Idag kom det ytterligare en lunta papper med hem. Typ 24 frågor om allt mellan himmel och jord som har med klimatet att göra och hon har prov på fredag. Alltså har hon nu två "prov" på fredag.

Låt mig måla upp hur veckans eftermiddagar ser ut.
   Måndag=lugnt, inget händer utom läxläsning.
   Tisdag=bussen kommer 3. 3.30 har Devan talpedagog, vi kommer hem 4.30. Då har vi tid till lite läxor. Sen ska det ätas middag.
   Onsdag=bussen kommer 3 som vanligt. Då ska vi ruscha lite läxor och sen fort ska det lagas middag för 5.30 ska vi vara i en stad 20 min bort och ha ett slags möte som kallas "Learning for Life". Detta slutar 6.30. Hem och kanske orka med lite läxor till.
   Torsdag=Devan har playdate med sin kompis Allison och kommer inte hem förens jag hämtar henne kl 5. Hos denne kompis lär det inte bli några läxor lästa. Förhoppningsvis orkar då denna stackars tolvåring läsa läxor med mig på kvällen.
   Fredag=ja...då ska allt vara klart. Uppsatsen har hon tills på måndag...men man vill ju helst vara klar innan.

Ska dessutom tillägga att hon har läxa hos talpedagogen OCH ska läsa en halvtimme varje dag.

ÄR DET INTE NOG NÅN GÅNG????

Jag känner mig jättestressad. Jag förstår inte allt på hennes himla klimatläxa och hur jag ska strukturera upp allt känns skitjobbigt. Jag har aldrig förstått varför man måste ha läxor varje dag. Lite läxor är viktigt för att lära sig att planera men det här känns lite väl...idag har jag alltså jobbat fram till klockan åtta...och vi har gjort läxor så fort det har varit den minsta minut över. Jag tycker synd om Devan. Tur att hon är så snäll...hon var himla duktig idag. Annars blir hon trött och ger upp ganska fort.

Oj...mycket var det som sagt...

Underbart

Igår fick jag äntligen luntan med alla brev från mina älskade barn på Hammerstaskolan. Jag har inte tänkt på hur mycket jag saknar dem. Men det är klart...man kommer alltid ihåg det trevliga efteråt. Jag skulle inte orka jobba där igen...tror jag.
   De var så himla söta i sina brev. De flesta skriver att de saknar mig massor och att de gråter. En skrev att jag var snäll och söt och fin och lång och smal hahah :P   En annan pojke sa när jag slutade att han ville att jag skulle skriva ett brev där jag var arg på honom (jag var ofta det) och i hans brev nu hade han ritat en teckning där jag tydligen var arg på honom, så söt :D   Andra hade ritat Niagarafallen och jag ska skicka bilder till dem. Åååh vad detta lyste upp! Jag hade en lite nerdag igår, Audrey var hemma och var sjuk och jag tycker det är jobbigt att ha henne hemma för hon blir så jäkla grinig när hon är sjuk. Inte fick man tack för att man lagade mat heller...
   Men! Idag är det nya dag, nya tag! Hoppas Kristin kommer hit :) En dunkin skulle sitta fint...hm...ja det skulle det minsann...

Jag fattar inte riktigt ...

Pernilla: Devan, jag kan lära dig hur du tvättar själv :)
Audrey: Du ska vara jäkligt glad att du slipper vika...
P: Ja ojojoj...jag är riktigt bortskämd :D
A: Sen kanske hon kan visa dig hur man viker handdukar.
P: Jasså? Varför då?
A: Ja, du viker ju dem alltid bak- och-fram. Har du inte märkt att jag alltid viker om dem efter dig?
P: Eh...nej.
  
Nu undrar jag. Hur viker man en handduk bak-och-fram?

Audrey: Buhu, vi har slut på vattenflaskor :(
Pernilla: Jag saknar att kunna dricka vatten från kranen...
A: Man ska ju egentligen göra det...det finns ju stora reningsverk som ska göra vattnet bra...dessutom har de tillsatt flourid och det är ju bra för tänderna! :D
P: (mycket tveksam...) Flourid? Men det är ju inget bra för tänderna...det är ju
A: Jo det är visst bra. Så vi ska egentligen dricka kranvatten...

Blä. Amerikaner...jag säger bara det...amerikaner...

En sak till.
   ÄR DET NÅGOT SPECIELLT SOM GÖR ATT EN FEMTONÅRIG KILLE INTE SPOLAR EFTER SIG PÅ TOA?! DET ÄR ÄÄÄÄÄÄCKLIGT!!!

Så...nu känns det lite bättre...  :D

Skateland

Då var Thanksgiving över. Det blev sju personer allt som allt men det räckte gott och väl tycker jag. Maten stod genom öronen...herreminje! Kalkon, potatismos, "stuffing", tranbärssås, squash, sås...äppelpaj, kakor, brownies, chokladtårta...och bröd också! Något pokerspel blev det aldrig.
Det var sagt att vi skulle spela poker till efterrätten men alla var så slut, så det slutade i soffan framför en julfilm. Funkar det med.

Bordet var fint dukat:


På kvällen var det Grey's Anatomy. JÄVLAR VAD SPÄNNANDE DET VAR!!! Dramatiskt, känslosamt...to be continued...OM TVÅ VECKOR! fan också :(

Idag har jag haft sovmorgon. Hurra! Säng, säng säng, sova, sova, sova, sova, säng säng säng...eller ja...ni fattar :P
En lugn morgon helt enkelt.
Sen tog jag med Devan för att äta lunch på 99an. Mums. Audrey hade tipsat mig om ett ställe där man kan åka rullskridskor, så efter maten åkte jag och Devan dit. Det var alltså ett sånt där riktigt rullskridskoåkarställe. Man har riktiga rullskridskor. Inte inlines (det fanns att välja på också i och för sig...). Fanken så mycket svårare det var med den gamla sorten :P Vinglade som en nyfödd kamel...eller var det ko?
Devan var osäker först men efter att hon hållt i mig och vi hela tiden ramlade (obs VI ramlade) klarade hon sig bättre genom att hålla sig vid väggen och sen gick det riktigt bra. Lite klagomål om magvärk då och då kommer man ju inte undan dock...
Detta ska jag prova på igen. Var riktigt kul. Dock ska jag nog snöra på mig inlines nästa gång så man kommer nån vart. Man känner sig lite fånig bland femåringar och gamla gubbar som åker som proffs och tittar lite konstigt på en där man tvekar sig fram :P Som en ko var det...

Ikväll...jaaa...jag vill gå på bio. Filmen August Rush har precis haft premiär och den verkar liksom typ asså ba skitbra. Eller...tja...jag tror den kan vara sevärd :P
Fixa naglarna skulle jag ju göra idag...det har nog Audrey glömt att hon sa...det kanske blir imorrn...eller på söndag...nån gång.

Morsning Sverige! :D

Är vi framme snart?

Jahapp. Då var vi halvvägs. 6 månader har gått. Lika många kvar. Var tog tiden vägen? Det kan man undra. Har alltså varit här i ca 184 dagar. Coolt.

Vad har jag gjort då?
  • bott i ett gigantiskt hus
  • bott i ett mindre gigantiskt hus
  • kört Mercedes
  • kört Nissan (skitbil)
  • vetat mer om hundar än en dryg amerikan
  • bråkat med en åttaåring fler gånger än jag bråkat med min syster under min livstid
  • blivit riven, slagen, puttad och spottad på då man valt "fel" t-shirt
  • fått en kram och ett hjärtligt tack varje gång jag gjort frukost, lunch eller middag (se ny familj och underbar 12åring)
  • åkt till Hampton Beach tre gånger, dit också celebra människor som de i Sex and the City åker
  • köpt ny dator
  • shoppat alldeles för mycket
  • bytt familj
  • sagt ifrån till en människa jag var rädd för
  • besökt Niagarafallen
  • varit på tur i NYC
  • lärt mig hitta UTAN gps (se mapquest+Google Earth)
  • shoppat i New Englands största mall, Natick Collection
  • shoppat i Wrentham (outlet á la Barkarby 20ggr om)
Ska jag vara nöjd så? Jag tycker nog att jag lyckats rätt bra hittills, men mer ska det bli. Man vill se så mycket. Las Vegas, L.A., Hollywood, Chicago, San Fransisco, Seattle, Orlando...tiden räcker inte riktigt känns det som. Vi får se, vi får se...och hoppas på det bästa :)

Nu kommer Devan snart...ska hinna till apoteket först..."run Forrest, run!"...typ.
image73

Mysfaktorn var hög

Jag har velat blogga ett tag nu. Men har känt att jag inte riktigt haft något att skriva om. Bara massa tomt blaj.

Tycker jag hade en bra helg. Lördag var jag ju som sagt ute och åt med Kristin. Trevligt som alltid :)

Söndag var en seg dag. Men på eftermiddagen drog jag mig till Target för att, tillsammans med Kristin, försöka hitta lite julklappar. Var inte så framgångsrik på den punkten. Hade ingen shoppinglust alls. Man ser saker man vill ha men struntar i det. Har för mycket grejer och för lite pengar liksom.
   Kom hem med ett par tumvantar i skinn med fingervantar i (älska), en sjal som också fungerar som skärp och en toblerone. Inget häftigt alltså.
  Vad vill ni där hemma ha i julklapp förresten? Jag ska ju skicka med Daniel när han kommer. 37 dagar kvar nu :D
Måndag var lugn. Alla tillbaka i skolan som vanligt, men fick hämta Mike tidigt då han fick huvudvärk och ville hem. Han gör så ibland.
   Jag är så glad. Har hittat fil. :D. Eller nja, nästan i alla fall. Det heter cultured milk och är nog så nära man kan komma. Inte mycket man får för nästan fem dollar, men det är det lugnt värt. har tröttnat på sockrig havregrynsgröt och luftbröd. Blä.
   Det lagades god middag. Tonfiskgryta med champinjonsås.

Idag har jag varit ganska effektiv igen. Byttes inga lakan idag dock :P Städade undan i barnens rum, samma i mitt rum, tvättade, handlade och lagade luckan som gått sönder i kylskåpet. Sen fick jag ta det lite lugnt tyckte jag, så man tog sig en tupplur med katten. Fast han sprang iväg då han tyckte det blev trångt.

Det snöade idag!!! Riktiga, blöta, stora, mysiga snöflingor singlade ner under HELA förmiddagen och gräsmattan var alldeles vit. Weeeeeiiiiii!!!

image72

Så vackert så :)

Weeeeeiiiii fick paket idag :D:D:D

Jajamensan det fick jag. Min mössa och min älskade halsduk :D:D:D Underbart!

Tack mamma!

Lördag

Har haft en trevlig dag idag.

Först var det ju såklart en efterlängtad sovmorgon :D Men sov inte så länge, gick upp vid tio. Haha tidigt för att vara mig :P Har haft en lugn vecka men har ju lik förbannat behövt gå upp för att skjutsa Mike till skolan varje morgon så att sova längre än sju är lyx för mig...

Devan kom ju hem igår. Var och hämtade henne på skolan och måste säga att jag saknat henne. Hon var så himla glad att se mig när jag kom. Stod där med luvan på bland alla sina väskor och frös. Inte för att det var särskilt kallt :P
   Sen hade vi en avslappnande eftermiddag. Audrey kom hem innan jag skulle hämta Mike så jag behövde inte göra mycket efter det. Sen gick vi ut på resaturang på kvällen. Mamma, du vet den där som vi var på. Joe Fish.
   Gick och la mig relativt tidigt, var så himla trött. Man kanske blir det av att ha tråkigti fyra dagar? :P

Hade cluster meeting idag, Ett möte med en massa au pairer.
   Vi träffades på ett nationalparksmuseum i Lowell som ligger granne med Andover. Först en tråkig film om textilrevolutionen och sen åkte man en spårvagn till ett annat hus och fick kolla hur arbetarna bodde. Fick också träffa min nya counselor som påminde om nån gammal grinig lärare. Säger inte att hon var otrevlig, utan att det var bara vad hon påminde mig om. Hon var nästan jobbig när hon skulle presentera mig för alla au pairer för att jag skulle ha någon att prata med. Sånt kan jag klara av själv. Träffade en dansk tjej som var rätt trevlig :)

När jag kom tillbaka från mötet skulle vi lämna in min bil till verkstaden...då den nu är 1000 miles över när man skulle lämnat in den. Men tyvärr gör de typ bara hjulbyten och sånt på helgerna så det får vänta till nästa vecka.

Så det var bara att bege sig hemåt igen.

Sen kom Kristin :D Jag bjöd henne på middag på the 99. Sen bjöd hon mig på Dunkin Donuts, our beloved precious haha :P
   Efter det åkte vi hem till mig och gjorde ingenting. Kollade tv och spelade Nintendo DS lite(light). Haha Kristins hjärna är 80 år gammal, ähum, min är 21 ;)

Vad händer imorgon? Ingen aning. Kristin skulle till gymmet så duktig som hon är och så får vi se om det blir att vi ses. Jag borde fixa mina naglar, de ser hemska ut. Fixade ju akrylnaglar förra veckan och det blev illa. Snett och dant. Så ska gå till ett annat ställe och göra om.

Kom på en till grej som skulle kunna vara en julklappsönskning.
   Astrid Lindgren-skivor. Hon skulle fyllt 100 år i onsdags och jag kom på att jag saknar musiken. Så det vill jag ha :)

Nu borde jag sova...

God Natt Sverige! :)

Tänk om...

Tänk om det vore såhär illa :P



God middag i alla fall :P

Då var denna dagen nästan slut.

Blev en trevlig hemlagad middag. Shepards Pie (hur fanken stavas det?) gott :) köttfärs, majs och potatismos och sen skjuts in i ugnen! Klart :)

Sen fick jag i uppgift att baka brownies. Och det vet ju alla att det är gott haha :P

Hade världens huvudvärk förut men det gick över efter regnet.

Oj vad jag inte hade nåt intressant att skriva om...

Grey's Anatomy lite senare. Weei! :D

Good bye bye!

Äckligt kaffe och tråkigt väder

Riktigt tråkdag idag. Regn, blåst och 16 grader. Inte alls det väder jag vill ha. Snör och minusgrader vore bra mycket trevligare :)

Idag var alla uppe före mig. När jag precis kommit till liv när min klocka ringt ropar Audrey på mig och säger att Mike är klar om jag är det. Ojoj, har nog aldrig varit så snabb :P Gick undan som bara den. Fem minuter efter att min klocka ringt satt jag i bilen och backade ut från garaget. Rekord eller vad? :P Så sen har man alltså varit ledig från typ tio över sju. Härligt. Införskaffade slisksött kaffe och muffin på Dunkin (igen). Kom hem och slutade med att jag hällde ut kaffet haha :P

Dålig hårdag har man också...


Åkte till Home Depot (som Bauhaus) och skulle göra nyckelkopior men de kunde inte göra det för vår nyckel var för tjock...typiskt. Som Nalle Puh sa.
   Så det vara bara att åka hem igen. "Kaffe!" skrek det i mig och Dunkin fanns där som en räddare i nöden. Trodde jag det. Beställde "pumpkin spice coffe" som jag brukar dricka hemma på morgnarna, men fick nåt blask bara. Jag hade redan åkt iväg när jag upptäckte det så jag orkade inte bry mig. Dessutom påminde lukten av detta äckliga kaffe om mormor så det var ganska trevligt ändå. Pernilla håller på att bli knäpp och är fullt medveten om det...

Nu ska jag leta upp låssmeden i stan och hoppas på bättre lycka där.

Bye bye Sveden!

Va? Träningsvärk? Vad nu?

Jaa det är sant. Jag har träningsvärk. I typ hela kroppen. Helt otroligt.
   För ett tag sen köpte jag en träningsvideo-dvd med kickboxning. Provade igår, var en snabbworkout på typ 30 minuter som jag körde och jag tyckte inte det var nåt speciellt med det så jag satte vikter runt vristerna och tog enkiloshantlar i händerna så det skulle bli nåt av det hela. Var inte särskilt trött efter och det kändes inte heller på de ställen som instruktören sa att det skulle. Det var till exempel stående magträning...helt värdelöst :P Man skulle stå som nån himla tupp och så skulle man träna magen i och med att man skulle försöka hålla balansen men jag har ingen balans så jag ramlade bara och fick mig ingen magträning haha :P
   Men idag då...har jag alltså fått träningsvärk. Värker i biceps och i underarmarna...och hela ryggen :P Fått en släng i bröstmusklerna också känner jag...så det kanske inte var så dåligt trots allt.

Idag har jag inte gjort mycket. Kändes skönt att inte behöva stressa hem efter att ha skjutsat Mike till skolan. Stannade till på Dunkin Donuts för en varm choklad och en helt underbart god pumpamuffin, som jag förut berättat smakar som mjuk pepparkaka, MUMS!
   Kom hem, bäddade denna 15årings säng (kan inte fatta varför han inte gör det själv...) och röjde det värsta i hans rum och sen kunde man koppla av :)

Tog en tupplur med katten mellan elva och ett haha :P Sen var man lagomt mosig och ville helst att man skulle kunna ligga kvar där till imorgon :P Snyggt jobbat PG.

Innan jag skulle hämta upp Mike begav jag mig till Wild Oats food market som är en matvarubutik som bara säljer organiska och ekologiska saker. Där har jag hittat något som jag äter som fil. Det funkar helt klart, inte likadant men väldigt snarlikt. HURRA! Så nu kan jag äntligen äta fil och flingor :D:D:D Helt underbart haha :P

Middag åt vi på 99an. Alltid trevligt inslag sådär mitt i veckan :)

Vi fick rapport om hur det går för Devan och hon hade igår bestigit nåt berg och fått skavsår av sina nya stövlar, stackarn. Men hon hade i alla fall kunnat sova till skillnad från hennes kompis som inte vågade utan sov med sin mamma på ett hotell...hohohaha :P Det är så tomt utan Dev...skönt men som sagt...tomt.

Nåväl...läggdags!
   God natt Sverige! :)

Swisch bara!

Himlans vad effektiv man har varit idag.

Jag har:
  • bytt lakan i Devs rum och dammsugit
  • bytt lakan i Mikes rum och dammsugit
  • tvättat deras tvätt
  • städad deras badrum
  • städat mitt badrum
  • städat köket
  • städat kylskåpet
  • plockat ur diskmaskinen
  • rensat diskbänken
och
  • bakat kakor!
Ska jag vara nöjd med min insats då eller? :P Har hållt på ända sen typ åtta i morse och blev klar vid kvar över elva. Bara liiite trött. Innan jag plockar upp Mike ska jag också till affären och handla vatten och superlim för att laga en lucka som gick sönder i kylskåpet.
Alla dessa saker var sånt som stod på en att-göra-lista till mig men som inte prompt behövde fixas idag men jag gjorde det för att ha det gjort. Så kan jag jäsa resten av veckan :P Devan åkte nämligen på läger med sin klass idag och ska vara borta till fredag så det kommer inte vara mycket att göra för mig denna vecka förutom att bädda Mikes säng på morgnarna. Skööönt!
Man kanske skulle bädda rent och dammsuga sitt eget rum också? Hmm...näe tar det en annan dag. *visslar oskyldigt*

Nu kan man koppla av ett tag :D

Muhahahaha!
image71

Morsning Sverige! :)

Denna kanske till och med pappa gillar ;)

Min favorit just nu :D

Minns vi?

Idag är det ingen skola. Det är "Veterans Day" och man ska minnas från kriget. Det verkar dock inte riktigt som att nån bryr sig...skit samma liksom. Men lediga från skolan ska barnen vara.

Det var faktiskt väldigt skönt att inte göra ett endaste jota i helgen. Jag var alltså inte utanför dörren knappt...bara för lunch i lördags. Hade tänkt ringa Jonna men så blev det inte...men jag tror min förkylning tackade för att jag inte gav mig iväg på äventyr för igår kändes det som att den var besegrad. Idag är jag inte täppt alls...lördag, som för övrigt inte var så farligt, var liksom dalen på det hela. Sen gick det uppåt igen :D

Devan ska ha playdate med en annan Downs-kompis. Ska bli skoj :) Hoppas jag kan springa iväg på lite ärenden under tiden bara...

Nu blir det till att laga lunch om en kvart...korv och pommes :) En gammal klassiker!

image68image69image70

Grattis!

Tänkte passa på att gratta min pappa!

GRATTIS PÅ FARS DAG!

image67
Allas favoritpresent ;)

Just det!

Jag fick mitt paket av mamma och pappa idag :D Blev så glad! Saknar hundarna så fantastiskt...

image66
Bästa <3

Haha

image65

93 år gammal dör jag alltså. Lycklig och smärtfri :D

Lördag

Då var det lördag.

Matchen igår var skoj. Såg inte så mycket av själva spelet men det var kul att komma ut ett tag. Det var svinkallt men när man fick sig en varm choklad från Dunkin Donuts så blev allt genast mycket bättre :D

Gick upp vid halv elva idag men hade kunnat stanna i sängen bra mycket längre. Hade tungt huvud och var seg som en gummiboll.
   Åt lunch på en sushirestaurang med Audrey och Devan. Sen tråkade jag lite hemma innan det var dags för Devan att åka till gymnastik.

Nu jobbar jag. Vi har precis ätit middag, grilled cheese och pommes. Grilled cheese är alltså en varm smörgås som man steker i stekpannan i stället för i sån där smörgåsgreja. Blä äckligt.

Efter middagen frågade jag Devan om hon ville sätta på en film och äta lite popcorn, men då sa hon nej. Skumt :P Hon vill bara vara på sitt rum hela tiden. Hon älskar att sitta där och ha en film på och vika kläder. Eller att ha en skiva på högsta volym och sitta och sjunga med. Inte mig emot. Så länge hon är glad.

Jag har alltså inte gjort nånting idag :P Känns produktivt.
   Borde göra nåt vettigt imorrn. Fast det är ju rätt så skönt att inte göra ett jota :D

Nåväl, God natt Sverige! :)

Dags nu? Varför det?

Då har jag slutat för dagen då. För en halvtimme sen.
   Det är svinkallt i huset och jag håller på att bli förkyld. Så dags det. Jag har bara gått och undrat då jag inte varit sjuk på jättelänge...jag är ju så van :P haha. Näsan rinner och känns jobbig. Hoppas det inte blir mer än så då jag har trivts med att inte vara sjuk. Får se, hoppas hoppas.

Var en rätt lugn eftermiddag. Hämtade Mike och hans kompis Mike. Sen kom Devans buss efter tre. Gav henne en dusch och sen kom Audrey hem så nu har jag fått en paus. Hon sa åt mig att gå och lägga mig och vila, men icke :P
   Önskar mina gamla körskolelärare kunde läsa det här nu för jag ska berätta att jag är FORTFARANDE lika dålig på att hitta ställen att vända på som jag var under min utbildning. De skulle skratta gott kan jag säga :D Ibland är det lite pinsamt, man åker förbi det perfekta vändningsstället efter det andra och reagerar inte. Vem gav mig körkort? Jo, nån Hans :P Sen att typ alla svenskar som kommer hit är hundra miljoner gånger bättre på att köra bil en amerikanarna är roligt...i alla fall nån som kan köra bil.

Ikväll blir det amerikansk fotboll med Kristin, Ida och Steph tror jag att det var. I Melrose, staden som Steph från Nya Zeeland bor i. Ska bli kul :) Och svinkallt. Ska ta på mig min nya vinterkappa tror jag.

Imorgon vette sjutton vad som händer. Får se om Jonna finns att nå. Kristin åker till NYC med Steph för att fira sin 21årsdag :)

Det var allt för mig i mörkret!

:D

Godmorgon...eller nåt

Jaha, god morgn. Eller god eftermiddag om man befinner sig nån annanstans...eller rent utav god kväll om det är i japan man sitter och läser...eller kanske god natt jag vet inte :P

Tänkte, är det någon som har tips hur man förklarar ENKEL matte för barn med Downs Syndrom? Jag lägger ut det så enkelt jag bara kan men det når inte fram alls...som att jag skulle prata grekiska eller nåt...skitfrustrerande...fattar inte riktigt de som ser en rolig utmaning i sånt...för mig är det bara jobbigt och irriterande...

Idag är det fredag i alla fall. Ugly Betty var inge bra. Trodde att det skulle vara värsta dramat för Victoria Beckham skulle vara med, men icke. Tråkigt. Han som spelar Daniel var jättedålig...riktig nybörjarskådis vissa stunder.
   Däremot Grey's Anatomy :D DET var roligt weei :D Det är alltid bra i och för sig :P

Guuuud så skönt att jag får sova imorgon :D

Kristin ska till NYC imorgon så jag hoppas kunna träffa henne ikväll :)

Ny upptäckt

Idag kändes som en lång dag...fast den gick liksom fort ändå på nåt sätt :P

Åkte runt en massa och handlade grejer som behövdes här hemma, så det kanske kändes segt för det...
När alla ärenden var utförda fick jag en fix idé att jag skulle fixa naglarna. Så det gjorde jag och nu har jag läskiga akrylnaglar :P Ska dock inte gå till det stället nästa gång då det var dyrt och inte blev särskilt bra :P

Fick den här videon på Facebook idag och var fast direkt, helt fantstiska killar :D

Det var allt för mig just nu...ikväll är det Ugly Betty och Grey's Anatomy :D

God Natt Sverige! :)

Livrädd

Jag är från och med idag livrädd för att köra bil i USA. När jag och Devan skulle åka till en restaurang för att äta middag med några av hennes kompisar så behöver man åka på motorvägen för att komma dit. Allt var bra (så bra det kan bli) tills det kommer lastbil nr 1. Lastbil nr 1 har mastodontflakförbilarlastbil efter sig. Lastbil nr 1 har alltså den andra lastbilen först ca 20 meter bakom sig. Sen ökas hastigheten och de två ligger nu så nära varandra att det vore fan för nära att gå bakom någon med det avståndet...JAG MÅR ILLA! Såhär kör alla. Sen är också Massachussetts känt för sina dåliga förare...helt j-vla otroligt att det inte händer olycker precis hela tiden...för det borde det göra som folk kör!!!
   BLÄ.

Jag läser ju en massa bloggar om dagarna och hittade en blogg där han skrev om äkta päls. Han visar filmer som berättar om den grymma behandling djuren genomgår för att hamna på våra jackor. De slås lealösa och flås levande. Man elchockar dem och misslyckar och måste göra om det. Man injicerar dem med medel som de får plågas till döds med i blodet. Man tar tag i bakbenen och slungar dem i marken...och allt detta för ATT FOLK SKA FÅ ÄKTA PÄLS!!! Jag skäms för att vara människa!!! Jag kunde inte sluta gråta när jag såg dessa videoklipp.
   Jag hade tänkt lägga ut klippet direkt i bloggen men bestämde mig för att bara länka till det istället så får man själv välja om man vill se. Det finns mycket hemska saker som händer i världen och det här klassar jag som en av de absolut värsta. Finns inte ord för hur besviken och ledsen jag är på att mänskligheten tillåter detta att pågå...vidrigt och vedervärdigt. Klippet finner ni här.

Hoppas ni ändå kan sova gott om natten, trots att vi alla är människor...

Ska vi kalla det tillfällig önskelista?

Tja, jag vet inte men detta är vad jag skulle vilja ha från det avlånga landet i öst just nu:


1.   Godis.
  • Mörk kexchoklad
  • Gott och blandat
  • Polly
  • Turkisk peppar
  • Lakritsnappar
  • Djungelvrål
2.   Mannagryn

3.   Trekantig stickad halsduk (har en hemma men den kan inte hittas) vill ha svart eller mörkgrå.

4.   Mest till mamma - min röda mössa...eller den är massa färger men mest vinröd, liksom randig typ :P

Sen kom jag inte på nåt mer för tillfället. Kommer väl mer snart...

Veckans konversation

Det var måndag morgon. Det hade ställts om till vintertid dagen innan. Pernilla hade haft en lugn morgon med Devan men hade inte sett en skymt av storebror Mike.
Kl 7.50 (fem minuter efter skolan börjar) får hon respons på sina knackningar på 15åringens dörr.
Han kommer upp totalt yrvaken.

P: What's up?
M: Hi?
P: It's 7.50!
M: No, it's not...(fundersam)
P: Yes it is...
M: Isn't it Sunday?
P: NO.
M: (funderar en stund...) Oh, I guess I'll get in the shower then...

Snurrig? Svar: JA.

(Dock har jag gjort samma sak i samband med tidsomställningen...i typ åttan)

Sakna

Jag saknar.

  • svenskt bröd
  • pålägg
  • manuell växellåda
  • filmjölk
  • mormors mat
  • mormor
  • vovvarna
  • min quorngryta (finns ju inte ordentlig kokosmjölk och grillkrydda i USA)
  • att kunna åka bussen när man ska nånstans
  • svenska barn...
  • människor som verkligen vet vad miljömedvetenhet och sopsortering är
  • svensk dålig radio
  • goda flingor...utan sötningsmedel och "high fructose corn syrup"
  • MJÖLK!!!
Så var det med det...

Lördag

Det regnar som bara den här. Vi väntar på orkanen Noel. Den kommer förmodligen inte riktigt komma till oss utan håller sig på kusten där det förväntas 100mm regn och nedrivna träd.
   Jag är precis hemkommen från Sudbury. Var där och hämtade mitt paket som de fått till mig. Var från pappas moster. Fick en Metro och Allers och sen godis. Weei :D
   Var lite konstigt att åka dit måste jag säga. Men jag kom i alla fall på att jag absolut är glad att jag bytte. Räckte gott och väl att vara i samma hus som barnen i en timme. Sen fick det vara bra. De är trevliga barn att hälsa på, men inte att jobba med. I alla fall inte för mig.

Igår var jag på Les Miserables med Kristin, Ida och Stephanie. Hade jag inte varit så trött och om jag varit på ett roligare humör hade jag säkert tyckt om den, men ja, känner mig besviken att jag inte var roligare. Förlåt Kristin, känner mig skittråkig. Jag uppskattar verkligen att du bjöd med mig :)

Ikväll är det jobb som gäller. Ska handla först. Ut i stormen, handla, tillbaka i stormen. Jippi. NOT. Haha, men det är inte så farligt.

Nåja, nu ska jag läsa lite Metro.

God eftermiddag Sverige! :)

Halloweenfirande

Jaha, då var Halloween över. Känns skönt. Vi gick en kort runda bus eller godis Devan och jag. Fyllde inte ens botten på vår påse haha :P Men vi var två riktigt läskiga vampyrer muhahaha!
   När Audrey kom jag hem fick jag ett sött litet kort och en chokladbit. I kortet var en check på 20 dollar och så stod det "No trick -  just treat yourself to something fun. Happy Halloween! Love Audrey, Devan +  Mike and Sooshi" Hihi, det var gulligt :)

Haha, glömde berätta en sak. Jag sa till Audrey på kvällen när jag varit på gymmet att jag skulle få träningsvärk. Hennes svar? "Ta det lugnt och ta en ipren var 4e timme" Galning...jag sa inte att jag var döende precis. (Och ja Martina, du ska nog kunna få mig till gymmet utan att tvinga mig när jag befinner mig på sveas mark igen ;))

Idag har jag varit på IKEA igen, själv den här gången och nu blev det en madrass. Sängen blev stum som en planka men det känns ändå bättre. Hittade en hederlig skummadrass för 50 dollar, vilket alltså blir 350kr...helt ok :)

Imorgon är det fredag, weei :D Ska på teater med Kristin. Les Miserables, ska bli intressant.


Läskig? Snodde lite inspiration från Maria med spindlarna :)

Får se om det blir restaurang ikväll...hoppas det...skulle vara trevligt :)

Nåväl, God natt Sverige!

RSS 2.0