Kontakt med tecken

Någon som minns det programmet?
Nej inte jag heller.


Har nu gått cirka två veckor i skolan. Älskar det! Det är SÅ roligt, men otroligt krävande.
    Kom idag fram till att vi gått igenom runt 200 tecken sen vi började och mer ska det ju såklart bli.

I måndags åkte vi i tolkettan och tolkfyran till Väddö folkhögskola för tre dagars kick-off. Det lektes lekar och gicks hinderbana. Nya vänner fanns och vi hade det alltså väldigt trevligt.
    En rolig (och svår!) övning vi gjorde var en lek med allihopa i en stor ring där man övade koncentration. En liten röd boll kastades i lugn, jämn takt från person till person och den var som hjärtat i ringen. Stannade den så dog man. Den röda bollen var alltså viktigast att hålla koll på.
    Sen kom en annan boll in som färdades i motsatt riktning än den röda bollen och den skulle man dessutom gå med till nästföljande person. Sen kom en till boll som skulle kastas i luften, till vem man än ville. Då stod man där och viftade och försökte få folks uppmärksamhet. Sen kom en gul boll som på samma sätt som föregående boll kunde kastas till vem som helst i ringen men denna gången på marken. Sen kom en tennisboll som skulle rullas på marken från person till person. Sen tog Stina (läraren) dessutom fram en gammal sopkvast som skulle ges från person till person. Allt detta hände alltså samtidigt, men den boll man skulle hålla reda på hela tiden var den första röda. Om man missade eller tappade var man ute. Så svårt! Haha, jag åkte ut som andra person. Astigmatiker javisst!

Var fruktansvärt trött och omotiverad igår. Trött idag med. Det är verkligen jättekul men så otroligt krävande att använda ögonen hela tiden. Lovar att jag tecken i sömnen också, känner att jag tänket tecknen i huvudet när jag sitter här och skriver.

I helgen är det jobb som gäller. Ska på lördag vara på ett läger i Uppsala för TUFF-utbildningen. (TeckenspråksUtbildning För Föräldrar). Ska bli väldigt spännande!

Another update soon.

Pernilla - brrrrrrrrr......    :D

Kommentarer
Postat av: Julia - au pair i Apollo Beach, FL

Well well, är man i land det handlar om så tycker jag det är mer relevant. I Sverige tycker jag bara det är löjligt. Så right on, girl!Jag är grymt intresserad av usa-valet, så jag är glad att jag får uppleva det på "nära" håll (du vet vad jag menar). :)

2008-09-03 @ 18:55:58
URL: http://aupairsomewhere.blogg.se/
Postat av: Julia - au pair i Apollo Beach, FL

Ärligt talat så tycker jag hn lyssnade rätt bra på mig. Men hon ville ändå få oss att försöka prata. Inget egentligt fel i det förutom att kommunikationen i det här hushållet är död.Jag tycker det känns bra att jag får slippa dem snart. Jag tycker ju om barnen, men inte föräldrarna... och det är ju barnen jag spenderar mest tid med.Men jag tänker inte ge mig på punkten att det är max 4v som gäller från och med dagen jag går in i rematch (någon gång nästa vecka). Det blir mitten av oktober jag kommer härifrån. Har de inte hittat någon då, well TOUGH.

2008-09-11 @ 18:51:50
URL: http://aupairsomewhere.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0