Lördag den tjugonionde december

Daniel är här :D Fick vänta ett bra tag på flygplatsen, men nu är han här.

Sov på hans hotell igår och nu sitter vi här hemma hos mig och jag har precis fått Devan i säng.

Vi har inte gjort särskilt mycket idag. Åkte och handlade frukost eftersom hotellfrukosten var saker som innehöll gluten och jag köpte också en julklapp till pappa.

Värsta massa bra jag fick i väskan, mamma och pappa! Man tackar man tackar :D

Och Marianne och Gunnar, tack tack! Och Karin också. Nu har jag godis så jag klarar mig i två år haha :P

Det verkar inte som att vi tar oss till NYC på nyår, för jobbigt att åka hem mitt i natten och sen finns det inga billiga vandrarhem kvar, så det verkar bli Boston, men det är inte fy skam det heller :)

Nähe, nu blir det nog film!

Over and out!

Dagens

Devan: What are you doing?
Pernilla: I'm peeling an orange.
Devan: Why?

Nu känns det bättre

Åh så underbart!

Käraste Hildebrandarna har skickat paket till mig :D lycklig!
Fick massa saker och jag blir bara så glad!

En liten smyckespåse som jag förmodar att Emil gjort, väldigt tjusig i rosa och orange med grönt snöre till. Jag kan säga att jag faktiskt behövde en sån!
Astrid-sånger, hurra :D
Julsånger, woho :D
Tidningar, weeeeo :D
Non-stop är mumma :D
Och sen en bok var det med en av tidningarna också :)
Nu har jag att läsa tills nästa nyår ungefär haha. Som många vet (mamma) så är jag ingen snabbläsare och en 3cm tjock bok kan ta drygt ett halvår för mig att läsa :P Så nu ska jag nog inte behöva fler böcker hehe :P Tidningar har jag nu också mer än jag kan önska.

Åh jag blir så lycklig av hälsningar hemifrån!
Fick dessutom en liten julhälsning och några kort på barnen och HERREGUD vilken Åke-kopia det hade blivit av lillebror! Ojoj, jag känner ju inte igen honom, måste växt minst två meter :D Coola killar hela bunten! Akta er ;)

Så som sagt, tack snälla för detta, det lyste upp min dag något fantastiskt!

Onsdag den tjugosjätte december

Jaha då var julen över och det ska börjas att jobba som vanligt.

Frågade Audrey igår kväll när jag behövde börja. Kl 7 sa hon men det var inte en själ på nedervåningen utom mig själv före halv åtta. Som jag misstänkte.

Den förbannade kylskåpsluckan ramlade ur och gick sönder igen häromdagen. Jag som hade lagat den så fint :(

När kära värdmor skulle åka hade hon med sig en lista ner. Suck nu börjas det.
   "Jo det är lite saker som jag vill att du gör:
    -Byta barnens lakan
    -Städa barnens badrum
    -Tvätta all barnens tvätt
    -Organisera kylskåpet
    -Hjälpa till med köket
    -Ta ut den stora kartongen i Devans rum
    -Ta Mike till skidbutiken för att fixa hans skor,
Det vore himla bra om du kunde göra detta, du vet jag har massor att göra när jag kommer hem idag..."
   Byta lakan, visst. Tvätta, visst. Städa badrum, visst Mikes men fan i Devans badrum ser det ut som en svinstia efter att COURTNEY har stökat ner, inte Devan, kändes därmed inte riktigt som mitt ansvar men jag röjde så gott jag kunde. Organisera kylskåpet? Vafan, jag ställer saker där de ska vara men tänker aldrig i mitt liv ge mig in på nån djupare organiseringsexpedition. Köket. Glömde du att det var jag som röjde undan 80% av röran som var igår kväll? Sa visserligen att Nicole och Mike kunde hjälpa till med detta men det blir ALDRIG gjort "så nu har jag tagit undan min egen tallrik, var jag duktig nu?" Blääääääää. Kartongen skulle Mike ta ut, får se hur det går.
   Och de där jäkla skorna. Skitsamma.

Det är lite ironiskt med julklapparna. Audrey sa när hon skulle börja handla julklappar till barnen: "Jag tänker bara lägga 200 dollar på er var, sen får det vara bra, det är allt ni får!"
   Nicole och Devan fick varsitt äkta pärlhalsband som kostade 200 dollar styck. Mikes nya snowboardstövlar kostade 200 dollar. Nicole fick dessutom UGG-skor som jag har för mig kostar dryga 100 dollar. Sen fick Devan en dator, visserligen finansierad av även andra släktingar men skulle gissa att 40% kom ur Audreys kassa. Utöver alla dess grejer blir dessa barn TOTALT ÖVERÖSTA med presenter. Audrey köpte extra grejer till Mike för hon tyckte "han hade för lite saker att öppna jämfört med de andra". Say WHAT?! Bortskämd? Nej nej, inte alls. Snacka om skuldkänslor för skilsmässan.

Nu kan det ju tyckas att jag klagar en j-vla massa. Jo det gör jag, men att ha hand om en så go tjej som Devan överväger. Så det så.

Over and out.

Juldagens morgon

Nu är det tyst i huset igen.

Dagen började vid halv nio då alla var uppe för att öppna presenter men vi fick vänta på Courtney som inte kommit än.

Alltså jag har alrig varit med om fler presenter under granen. Måste varit typ 30 stycken. Helt galet.
   De flesta var såklart till Devan.

Jag fick en pyjamas från Victoria's Secret, tofflor från Aerie, luktgrejer från Victoria's Secret, schampo+balsam från Redken och en massa småplock i julstrumpan såsom duschpuff och läppglans. Riktigt nöjd :)

Det var papper precis överallt...hann inte med att ta kort på röran dock :P Men det var papper och påsar och grejer i hela vardagsrummet...

Efter alla presenter var det dags för frukost. Eggs Benedict, samma som på Thanksgiving alltså: english muffin, skinka, förlorade ägg och hollandaisesås och sen friterad potatis till det. GOTT!

Nu har Nicole och Devan åkt till sin pappa (de andra åkte nån annan stans) och Audrey far runt och städar och diskar. Det ska bli pepparkaksbak sen tror jag. Vi skulle gjort det igår kväll men degen blev alldeles mosig av att ligga framme :P

Vår gran:
image90

GOD JUL!

Inlägg etthundraett

Idag är det söndag. Nu är det kväll. I Sverige är klockan tio i två på natten. Hoppas ni sover gott.
Imorgon är det julafton och jag är inte hemma, jag har ingen julkänsla och jag kommer inte få se Kalle Anka kl tre. You Bastards!
Äsch jag känner att jag kommer nog klara mig ganska bra ändå. Det är ju trots allt "bara" fem månader tills vi alla ses igen och på fredag kommer Daniel! :D Weeei! Åtta kilo julklappar har mamma sagt att han har med sig muhahahaha :D Hääärligt!
Han kommer inte få med sig riktigt lika mycket hem men en hel del lär det bli :)

Det blev aldrig att jag jobbade igår kväll utan jag kunde stanna hos Kristin i stort sett hela kvällen. Sen kom Dev hem efter mig...kl kvart över elva...hon var ganska så trött. Usch stackarn, men sovtimer skulle hon lik förbannat ha på teven :P
Jag har alltid lika kul hos Kristin. Eller ja det är ju inte hennes hus men ändå.
Hon jobbade och vi beställde hem thaimat. Mums. Hennes värdföräldrar skulle ut och äta så de hade det säkert trevligt. Kristin har hand om så härliga pojkar! Jag kan mycket väl tänka mig att det blir ett h-vete ibland (jag skulle inte klara av det) men vi hade det riktigt roligt. Efter middagen blev det disco i köket med moonwalk och diverse urcoola moves (ähum, eller inte...). Kristin gick upp och förberedde minstingen och jag och de två andra stannade kvar i köket och dansade som tre galningar haha :P Jag vill inte veta hur fånig jag såg ut men roligt var det!
Medan Kristin badade de två största tog jag en (fem i snabb ordning) god natt-saga med Harry. Passade på att hitta på en egen historia till varje på svenska. Han verkar faktiskt förstå! Smartare ettåring har jag aldrig träffat som till exempel om han slår till en när man har honom i famnen och man säger "Harry, inte slå du får klappa" så börjar han klappa händerna haha :P Sen kan han säga titta, vatten, Kicki och mamma var det också tror jag. Min idol haha :P
Hur som helst var det en trevlig lördagkväll som avslutades i soffan framför "My so-called life".

Då jag inte riktigt jobbade igår kväll fick jag hjälpa till idag istället. Gjorde inte mig nåt då jag alltid har kul med Devan.
Vi bestämde oss för att gå på bio, men först åt vi lunch på Chuck e Cheese. Pizza...uäck.
Filmen blev "Alvin and the chipmunks", en riktigt söt liten julfilm som handlar om en misslyckad låtskrivare som får hem tre jordekorrar (?) som pratar och dessutom kan sjunga. De blir berömda, men allt går överstyr och sen får ni se filmen så får ni veta hur det går :)
När (om) den kommer till Sverige är den deifinitvt sevärd.

Efter bion gick vi tillbaka till Chuck e cheese och spelade spel. Man kan nämligen köpa poletter så finns det massor med simulatorer och andra spännande spel att roa sig med. En polett=ett spel. En del spel får man biljetter från (precis som Heron City för de som känner till det) och sen kan man få priser. Jag spelade nån sån där där myntet ska landa rätt för att man ska få många biljetter och jag vann nästan 100 stycken så Devan kunde välja ut en hel del grejer när vi skulle hem igen. Skitgrejer men hon hade roligt och var nöjd och det var ju huvudsaken.

Imorgon var det ju som sagt julafton och vi ska äta kinesisk buffé till lunch. Det ska väl bli trevligt antar jag. Ingen gravlax och sill direkt men det får duga haha :P

Här är min fina bil förresten:

Den lilla biten var något jag hittade när jag tittade hur det såg ut innan jag skulle ut och åka...tänkte att man kanske inte borde köra iväg med en sån grej som ligger löst. Någon som vet var den hör hemma?

Trots min nobla frånvaro så hoppas jag att ni där hemma får en helt fantastiskt underbar jul och jag saknar er alla!
Hälsa tomten från mig!

Just det, lagom till jul har hon fixat röda naglar. Så fint så fint...

God Jul Sverige!

Lördag den tjugoandra december

Jag fick paket igår. Weeeeiiii :D Fy på mig som öppnade det...

Mina grejer jag gjorde förra veckan blev jättefina! Jag är jättenöjd :)
   Kristin hämtade dem åt mig och sen åkte vi till Dunkin Donuts (get a life, säger Audrey haha), men det var trevligt att sitta ner och bara babbla om ingenting i två timmar...sen åkte vi hem igen. Det var den händelserika fredagskvällen :P

Idag skulle jag ju ha träffat en advokat...trodde jag det. Kl tio i tio kommer det ett sms: "I'm rescheduling the lawyer guy until mid week - too much to do today"
   WTF?! Sen när vi sitter och äter frukost..."Vi ska fixa naglarna kl 1 om du vill följa med" Det var alltså hyperviktiga saker det handlade om...jösses alltså. Besviken kan man nog påstå att jag är. Nu vet bara gudarna när jag kan få en bil..."Your car is drivable, what's the problem?" aaaaaaaaaaaaaaah.........

Vad händer annars idag?
   Jobbar ikväll men det verkar som Devan ska ut igen och inte kommer hem förens sent, men jag vet inte, jag vill ju inte direkt ut och köra nånstans...krångel...
   Man kanske borde lämna tillbaka den stackars filmen...tre veckor för sent....tra la la...tur att kontot inte står i mitt namn hehe :P

Skulle kanske ringa och väcka Kristin...eller? Äsch...det visar sig hur dagen blir...behöver fixa naglarna men har ingen lust att åka med de andra...skit samma...

Ska ta kort på min bil så ni får se hur vacker den är.

Humle å dumle!

Mamma, jag vill ha Dumle! "Klappa sig på magen, det var gott det här!"
   Har hört att den där blandpåsen ska vara god...vågar man prova den?

Fredag den tjugoförsta december

Jaha då var det fredag igen och det var ju himla trevligt.

Ikväll ska jag och Kristin hämta grejerna vi gjorde förra veckan. Det ska bli jättespännande att se hur det blev, speciellt min julklapp/födelsedagspresent till mormor. Jag vet inte varför jag valde just den jag valde, den har inte riktigt något att göra med något mormor behöver men när jag såg den så var det som att den ropade på mig: "Mig ska du måla till din mormor!" så då fick det bli den. Rörigt värre det blev där :P

En liten Dunkin kanske det blir också, vi får se var kvällen leder, men jobbar det gör jag inte. Devan ska ut med sin pappa så då är Audrey hemma, men hon ska ut imorrn istället på nån julfest och Kristin jobbar också imorrn kväll så det lär bli en seg kväll...just fan har inte lämnat tillbaka filmen jag hyrde för typ tre veckor sen...skitskitskit...men det ordnar sig nog...

Annars så ska jag och Audrey (tror jag, kan inte bara vara jag) träffa en advokat imorrn. Han specialiserar sig på bilolyckor och skulle hjälpa mig utan att det skulle kosta nånting.
   Jag vet inte vad jag tycker...Audrey tackade mig dagen vi krockade för att jag hade hanterat det så bra...men vad gör hon? Skjuter över allt på andra och gör INGENTING. Verkligen noll. Jag ska gå till kiropraktorer, specialistläkare och massage och detta sa hon att jag får klara av att pussla ihop och fixa själv. PÅ MIN FRITID! Är inte detta sjukt? Jag får ingen hjälp alls av henne utan ska då ha denna advokat som kanske hjälper mig lite, men annars ska jag göra allt själv...inte så jävla high på det kan jag säga. Hon sa att om jag fixar och knåpar och kommer upp i ett visst belopp för behandlingar så skulle jag kunna få nåt himla skadestånd för det var ju så hiiiimla enkelt så ojojoj! Jag är i ett främmande land, jag behärskar språket men inte till den grad att jag känner att jag klarar detta själv och jag vet ju dessutom inte hur nånting fungerar utan måste känna mig dum när jag kommer där med mitt au pair-försäkringskort och de säger att det inte är nåt försäkringskort och jag måste fylla i alla papper själv och få allt rätt och till slut blir man helt snurrig...
   Borde det inte vara lite av hennes plikt som värdöfrälder att hjälpa mig och inte bara säga "I'm fully loaded and can't do this right now..."? När har hon någonsin tid för någon annan än sig själv? Man undrar ju...

Sen verkar det vara så att det kommer bli problem att fixa hyrbil till mig då vi tror att man måste vara 25 för att få köra en...men det visar sig vad advokatsnubben säger imorrn...

Så nu sitter jag här. Snurrig, besviken och med en trasig bil...my american dream...javisst.

Snöig morgon

Det snöar utanför fönstret. Som faaan. Det bara öser ner och verkar inte vilja sluta på ett bra tag.
   Skolan har en så kallad delay igen på en timme. Detta brukar vara för att lärarna ska hinna skotta skolgården och salta för att inte kunna bli stämda om ett barn skulle råka halka. Ujuj, allvarliga saker det där...

Så här sitter jag nu. Hade precis fått på mig kläderna, gått upp och börjat vakna till när det ringer och beslutet om delayen meddelades. Skit.

Audrey hade sitt stora prov igår. Och misslyckades. Ja, hon var förbannad för den som frågar. Men som tur var så damp det väntade sskilsmässobeskedet ner i brevlådan. Där hade hon vunnit.
   Han ska ha Devan varannan lördag över natten och hon ska få en stor del av hans lön varje månad. Hon behöver inte köpa huset av honom på 90 dagar och då ska han fortsätta betala lånet. Och bla bla bla....

Hon hade sagt till mig att hon skulle ut och dricka på kvällen men istället för att sörja blev det nu att fira skilsmässan. Lite underlig är hon allt...

Jag kanske borde lämna tillbaka den där hyrdvd:n som skulle varit inne för två veckor sen...(eller var det tre?!)

Tjillevippen...

Krockat

Ja jag krockade i morse. En riktig krock och min bil är trasig. Jag är hel dock.

Jag skulle som vanligt köra Mike till skolan. Vi kommer till en korsning och det är grönt ljus. Framför mig har jag en skåpbil som ska svänga vänster och den skymmer min sikt framåt. När jag kommer lite förbi denna bil är där plötsligt en skåpbil i motsatt rikting som ska svänga vänster (alltså mot mig). Jag bromsar allt vad jag har men hinner inte utan kraschar. Min vänstra främre lampa slits ut och den framhörnan på bilen ser inte rolig ut.
Mike klagar på nackont och jag är lite stel men förmodligen från att jag spänt mig när jag bromsade.

I det här landet måste man ringa polisen när man krockar...alltså SOS. Kändes ganska så fånigt när ingen var allvarligt skadad...men det var ju bekvämt med en polis som kunde ta hand om saker och ting och lägga skulden på den andra killen hehe :P

Nu sitter jag här, med en hög försäkringspapper att fylla i. Har varit på sjukhuset och doktorn (som förövrigt såg ut som Junichi, min gamla körskolelärare) sa att jag hade några muskelspasmer i ryggen. Jag gick därifrån med recept på muskelavslappnande och Motrin (Ipren) 600 jävla mg.
   Det är skit att krocka säger jag bara.

Tack snälla Kristin som hjälpte mig och tog mig till sjukhuset! Du är guld värd! Tack tack tack!

Ja må han leva!

Ojoj, kom ju på igår att jag GLÖMDE sjunga för dig OSKAR på din födelsedag som faktiskt var i LÖRDAGS!
FÖRLÅT FÖRLÅT FÖRLÅT!
Men nu kommer det:

Ja må han leva,
Ja må han leva,
Ja må han leva uti hundrade år!
Javisst ska han leva,
Javisst ska han leva,
Javisst ska han leva uti hundrade åååååår!

Med en enkel tulipan,
uppå bemärkelsedan'
Jag har den äran,
jag har den äran,
att gratulera!!!

Vad är det för dag idag?
Vad är det för dag idag?
Jo, det är ingen vanlig dag,
För det är Oskars födelsedag,
Hurra! Hurra! Hurra!!

Hoppas det känns lite bättre nu :) Lite försenat men jag ska säga dig att jag tänkte på dig, stora killen nu ju! Åtta år, börjar bli gammal nu ;)

Kusinvitamin Pillerill saknar dig!

image86
Jordgubbstårta måste man ha också!

Ååååh suck

Suck det är en timmes förseningar i skolan idag....ååååh suck....

Mamma ring senare....

Äventyr - ett i mängden

Ojoj, nu har det inte uppdaterats sedan i torsdags. Illa, säger Kristin. Men jaja, jag har inte haft nån lust.

Nu var helgen över. Skit är det.

I fredags kväll åkte jag och mötte Kristin på ett ställe i North Reading, där man målar sina egna lergrejer. Man väljer ut en sak man vill ha och sen är det bara att sätta igång. Det blev, precis som Kristin haha, en julklapp och sen en fin mugg till mig själv som ett litet souvernirminne.
Detta var skitkul! Vi satt där från halv åtta till tio (fast det stängde nio). Hon som ägde det sa att det inte gjorde något eftersom hon ändå var kvar och föredrog sällskap sådär en mörk fredagkväll. Men detta lär vi göra om, perfekt present!

Igår jobbade jag på dagen.
Började kl elva och då tog jag Devan till en restaurang för att äta lunch. Det blev Longhorn Steakhouse, vår nyfunna favorit haha, som omväxling till 99an.
Efter det tog jag henne till, hör och häpna, en möbelaffär. Jordan's furniture. Detta, ska ni veta, är en mycket intressant affär. Det är ett mindre nöjesfält. De har: liquid fireworks (fontän med ljus som gör att det ser ut som fyrverkerier), Beanland (där allt är gjort av jellybeans, godiset) trapese school (ja...ganska självklart. Man fick prova på att vara trapetsartist...rätt så coolt). Sen var det ju också så att söta Devan tyckte det var hemskt roligt att titta på allt det andra också. Alltså visningsalongerna med soffor, fåtöljer och sängar. Hon gick runt som en lyrisk liten loppa och kände och satte sig på allt. Riktigt underhålland att titta på måste jag säga. "Oooh, I like this! I love it! That is cool! Woooow! Yes, very comfy!"
De hade där en säng som såg ut som ett dockhus och den blev Dev helt kär i. Hon satt i den och vi gick förbi den minst 10 gånger och jag kan inte annat än hålla med henne. Den skulle jag inte heller tackat nej till när jag var åtta eller så. Det var dessutom plats för tre-fyra pers i den. Cooooolt.

Uppe på en vägg hängde också Red Sox-maskoten: the green monster. Han är lite tuff.


Det där på bilderna är alltså taket över glassbaren och därmed den största banana split jag sett. Schabraket är gjort av Jelly Beans.


Här är Liquid Fireworks

Efter detta möbeläventyr hade jag tänkt att vi skulle åka hem men helt plötsligt poppade det upp en bowlinghall vid vägen så vi passade på att spela lite äkta New England candlepin bowling. Alltså med de små kloten och smala käglorna. Gick bra mycket bättre för mig den här gången men då hade vi också de små staketen på sidorna.
Efter en kort halvtimmes bowling var det bara att åka hem då gymnastik stod härnäst på aktivitetsschemat. Trååååååkigt. Hatar att sitta och vänta bland massa skvallrande amerikanska mammor...blääää.
När vi kom hem igen var jag färdigjobbad.

In i duschen och iväg till Kristin. Hon jobbade kväll så jag gjorde henne sällskap.
Det blev Herrljunga saftglögg och lussebullar framför fyra avsnitt av "My so-called life". Mysigt :)
Kristins värdföräldrar kom hem vid midnatt, men vi satt uppe och babblade och när vi väl var i säng släcktes inte lampan förens nån gång strax innan tre...liiite seg idag. Men bara lite :P

Idag gick vi upp strax innan tolv och det blev blåbärs-bisquits till frukost/lunch. Det är lite som scones, fast ändå inte. Mumma är det sannerligen.

Vid två bar det av till Cambridgeside Galleria för lite julklappsshopping. Jag hittade en bok till Audrey och sen min juloutfit (ajaj, jag skulle ju inte handla till mig själv, illa illa...). Och gissa vad? Sushi till middag :D:D:D:D Förstår inte hur det kan vara så gudomligt gott! Mmmm, med ingefära på också, mums!

Det var storm inatt igen. Eller det skulle vara det men det var ju inget som höll en vaken direkt. Dock var min bil ganska så insnöad på morgonen.
När vi skulle åka till Cambridge var det några plusgrader så det hade börjat smälta. Hua vilka vattenpölar! Var är alla brunnar? Och slask till tusen, fy..

Nu är jag hursemhelst hemma igen och mamma och pappa och systeryster behöver inte vara oroliga för att djävulen har ätit upp mig. Det var bara så himla smidigt att min telefon har börjat få för sig att stänga av sig utan anledning och när jag gick era röstmeddelanden hade jag inte min svenska mobil med mig och ojojoj så det kan gå :P Relax. Jag är inte död, bara så ni vet. Shit happens, liksom.
Ni kan ringa imorgon igen. Vid tio skulle jag tro funkar...

Nu ska man slå på teven strax för lite Desperata Husfruar. Ska bli trevligt :)

God natt Sverige! :)

Torsdag den trettonde december

Det snöar ute. En hel del. Som faan rättare sagt. Det är sagt att det ska falla med en hastighet av 7,5cm/h.
   Lite mysigt är det faktiskt.

Audrey ringde vid nio. "Hämta Devan tidigare och plocka upp Mike därefter så slipper jag oroa mig för Dev på bussen och du slipper hämta honom i ovädret." Ajaj, kapten! Jo det är faktiskt så det känns.

Jag ringar bussen, ställer in den. Ringer skolan och informerar och sen hämta Dev kl 12. Hämta Mike, skriva ut honom, åka hem...andas...laga lunch...andas...göra läxor. Ja så såg det ut ungefär.
   Audrey var hemma kort efter oss. Hon sov dåligt inatt, som vanligt, och behövde ta sig en tupplur så jag ombads hålla Devan på nedervåningen. Visst. Surpuppan går upp på sitt rum och kort därefter vill Dev upp och ta på sig sin pyjamas. Visst säger jag, bara du är tyst för mamma ska vila. Okej, säger hon.
   Efter en kort stund ringer min telefon. "Audrey" läser displayen. Åh, suck vad nu då? "Du måste hålla henne på nedervåningen, jag har inte sovit på hela natten och måste få vila..." jag undrar om det är hon eller katten som gnäller? "Ja, hon skulle bara ta på sig sin pyjamas, så ska jag ta ner henne sen..." "Jaha okej..."
   Jag går upp. Dev har då fått på sig pyjamas, håller på och viker kläder och teven på...ojoj. Jag stänger av teven och säger att vi måste gå ner. Denna flicka börjar då GRÅTA. Med stort G. Jävlar anamma, helvetet bröt loss! Hon grät som att hon ramlat och benet lossnat...jösses. Helt galen. Jag blev helt paff. Vafan gör jag nu?!
   Audrey kommer in och till min stora förvåning inte skäller, utan lyckas lugna ner detta gråtande nervvrak. Det hela slutar med att jag och Dev får med oss ett Svampbob-monopol och en dockteater att leka med.
  
Alltså, jag har aldrig varit med om nåt liknande. Hon har blivit arg på mig för att jag stängt av hennes TV, men detta var bannemig något nytt. Jag förstod inte alls varför hon började gråta sådär...mycket förbryllande.

Nu har vi hållt i två dock teatrar var och inget Monopol blev det då tärningen saknades.
   Middagen står på spisen (kycklingsoppa, mamma, mums, ellerhur?) och Dev är nu på sitt rum igen...lugnet har återinfunnit sig.
   Jag är sådär trött idag. Helt seg och inte riktigt med. Fick inte min tupplur jag brukar ta och då brukar jag bli trött...

Grey's Anatomy ikväll.

Och det bara snöar vidare...

Hoppas det fortfarande blir skola imorrn...

Detta var kul

"Jag vet inte om man betalar skatt i monopol..."

Tisdag den elfte december

Mamma, jag fick pappret idag.

Inga klagomål idag så det känns ju bra. Har tvättat och bäddat och handlat och skjutsat och lagat mat och gjort läxor och hjälpt med dusch och gjort varm choklad...är ganska färdig nu.

Åh jag drack mjölk till middag! Gud så gott det var! Har fått för mig att mjölk är äckligt i detta land, men det var det tydligen inte så det ska jag börja dricka igen.

17 dagar. Snart snart...

Åh Kristin! Jag har hittat strumpbyxor idag :D Som du så korrekt beskrev det: "Åh, såna som man hade när man var liten!" Precis såna :D Grå och svarta, weeei jag är så lycklig! Haha det är de små sakerna som förgyller ;)
Inhandlade dessutom ett par skidbyxor idag....och som mamma vet en julklapp till henne, du kommer inte bli besviken! ;)

Och julbelysning har vi nu också, såååå fint så! Äntligen...slipper man höra om hur försenade de är. Nästa grej är väl att det kostar så förbannat :P


Apropå det här med att allt är stort i USA. Denna nätta läskbehållare hade Mike med sig hem häromdagen...1,9l.

Såhär ligger katten allt som oftast:


Dumma amerikaner?

Dilemma: "Jag tror Devans vinterstövlar är för små...det tog tio minuter att få i foten för henne igår"
Lösning: Sätt skorna på rätt fot och fixa innerskon så att den inte är nerknöglad inuti?

Dilemma: "Oooooh jag har så ont i magen! Det måste varit gratiskaffet jag drack...har ätit Ipren, naproxen och Tums hela dagen och det blir inte bättre....ooooo.....aj aj...."
Lösning: Dra ner på läkemedlen??? Du kanske stressar liiiite för mycket? Du kanske har ett prov nästa vecka som avgör om du får behålla jobbet? Du kanske sover dåligt? Kanske?

Kritik: "Du behöver städa barnens rum! Och byta lakan och dammsuga och tvätta och...."
Tanke: Det var väldigt underligt att jag gjorde allt det där och mer därtill igår och hela huset luktade nytvättat och det inte fanns mer tvätt att tvätta....och ändå kan man klaga? Kan jag rå för att ungarna stökar till innan hon kommer hem?

Bild på internet: En man från något slags arabland tände eld på den amerikanska flaggan i första bilder. Nästa bild håller han på att brinna upp själv. Texten under bilden läser: "Stupid terrorist"
Tanke: Hmmm....är han alltså terrorist för att han ser ut som han gör eller för att han bränner upp den amerikanske flaggan? Skulle jag också vara terrorist om jag gjorde det? Det var nog inte en arab som skrev den texten...

Sen en till grej, lite rolig, hände på basketen igår när jag sitter och samlar in ansökningar:
Pernilla till en pappa med son: Har du hans ansökningspapper?
Pappan: *skruvar på sig besvärat* ...aäh...jag är maken jag vet inte sånt där...
Pernilla: Ojoj, det är illa alltså? Men här har du ett papper. Vet du om han ska till doktorn på hälsoundersökning snart? (doktorn behöver skriva under ansökan)
Pappan: Du kan inte ställa såna där frågor...jag har väl ingen aning om det...
Pernilla: suck...hem och fråga frun då...
Pappan: Ja jag får väl göra det...


Idag är det tisdag. 13 dagar kvar till julafton. Alltså 14 dagar på Devans nedräkning. Alltså 17 dagar till Daniel kommer :D Alltså 203 dagar sedan jag åkte...ojoj...alltså sisådär 165 dagar tills man åker hem igen...trevligt trevligt.

Nähe...dags att handla lite mat...

image80
Typ såhär dumt...

Söndag den nionde december

Trevlig andra advent Sverige! :)

Igår var en riktigt trevlig dag. Även om jag nu har vääääldigt trötta fötter och ont i axlarna av min väska så är jag nöjd :)
För var det julmarknad. Gick upp halv nio ("tidigt") för att komma iväg innan folkmassorna. Det var ju ett gott försök som inte var så lyckat :P Väl på Cyclorama där marknaden ägde rum var det så mycket folk att varken visste ut eller in. Man trängde sig fram var man än gick. Tänk er vad varmt det var!! Typ sådär en miljon grader, jag höll på att dö!
Det var i alla fall en trevlig marknad med alla de slag av hantverk och svenska saker. Jag fick med mig en påse lussebullar för 8 dollar och två svenska böcker hem. Lussebullarna var förövrigt bakade med alldeles för lite saffran, men det dög helt klart när man inte hade mycket annat att välja på.
Eftersom jag väntade på Kristin som var med i Luciatåget var jag där ett bra tag. Det sista tåget gick kl 2 och jag var där från elva tror jag.

Efter marknaden blev det shopping i Boston. Eller jag köpte inget men vi gick runt en massa på Newbury Street, där man ska kunna shoppa som en galning :P
Höll på att köpa mig ett par jeans på Guess men lät bli då de skulle gåt på hela 89 dollar...duktigt duktigt.
Efter shoppingrundan drog vi till Cambridgeside Galleria, där jag hade parkerat. Det blev en Dunkin och också sushi för min del. Aaaaah himmelriket! De har likadan sushi som i Natick Mall weeei :D Så underbart gott!

Kl var nu kanske sju och vi kände att vi ville göra nåt mer och inte bara åka hem till varsitt så vi bestämde oss för att det kanske vore trevligt att bowla lite. Så till Woburns Bowlodrome bar det av.
De har en mycket underlig bowling i New England. Det är små klot i gummi och käglorna är helt raka och smala. Sen har man tre "slag", eller vad det heter, två gånger om istället för två en gång som det är hemma. Men det var väldigt roligt :)

Kvällen var inte slut än utan en liten runda på megaapoteket CVS hanns med och sen åkte vi hem till Kristin. Där kokades det glögg i mikron och till det avnjöts de saffransfattiga goda lussebullarna. Ah! Jul på högsta nivå :D Dessutom slog de sig ner framför den klassiska julfilmen "Santa Clause" med Tim Allen.
Dock blev det lite sent och Kristin som hade varit uppe sedan halv sju var liiiite trött. Jag åkte hem igen, nöjd med en lyckad dag :)

Idag är det cluster meeting i en kyrka i Winchester. Det blir säkert skoj :) Vi får se vi får se...

Som sagt, trevlig andra advent Sverige :)


Bjuder på en bild av Bostons högsta byggnad, Hancock Tower.

Fredag den sjunde december

Äntligen fredag. Så skönt. Är ju ledig hela helgen också :D

Devan har precis gett sig iväg med sin pappa och de ska väl förmodligen göra det vanliga, bowla och äta mat. Tycker det skulle vara tråkigt att göra samma sak varje gång...även om nu de som känner mig vet hur mycket jag alltid vill bowla :P

Jag vete sjutton vad jag ska hitta på fram till halv nio när Dev ska vara tillbaka. Man hinner ju inte direkt åka nånstans...får väl ha en lugn kväll och hyra nån film på tv, vi har ju on demand med miljoners triljoners filmer som man aldrig tittar på...jättenödvändigt.

Det är en grej som är underligt i detta land...eller två förresten. Eller ja det är en j-vla massa som är underligt men två saker jag tänkt på idag.

1. Mobilabonnemang är svindyra
"Get a new phone from Verizon Wireless. Only $99.99 a month after mail and rebate...." sen kommer rösten som rabblar upp det finstilta "other fees and restrictions apply. $250 connection fee..." bla bla bla.
   Billigt va?

2. Tjejer kan inte klä sig
Amerikanska tjejer då. De går till skolan i typ mjukisbyxor, shorts eller JÄTTEkort jeanskjol. Till det har man UGGS, ofta i en extremt opassande toffelvariant. Såg det idag och då fick jag banne mig nog. Vad tänker dess brudar med?! Annars brukar det vara några som har leggings med spets längst ner till UGGS och det är en bit av benet som syns mellan leggingens slut och skons början....FUUULT!
image78
Dessa är inte vackra att valsa omkring med utomhus...

Så då var min åsikt sagd. :P

Imorgon är det luciatåg och svensk julmarknad i Boston och självklart ska jag dit. Det ska bli verkligt skoj och jädrans vad lussebullar det ska ätas :D "I did it all for the lussebulle, mm, the lussebulle, mm!" typ. Vadå har ni aldrig hört talas om lussebullemonstret? Ojoj, nu har ni missat nåt. SKÄRPNING!
   Akta er annars kanske Stens fruar äter upp er!

Får se vad som händer imorrn kväll men jag ska stanna i Boston ett tag i alla fall, var ju hundra år sen sist man var där. Närmare bestämt två månader då jag var där med mamma.

På söndag är det julkalas. Skulle haft idag med mitt cluster men som sagt var jag ju tvungen att jobba och det var inge större förlust.

Idag har jag fixat mina naglar så nu är det så flashiga så. Känner mig riktigt amerikansk haha :P

Nehe om man skulle tänka på middag nu kanske...eller sen.

God natt Sviden! :D

Onsdag den femte december

Det känns bra. Samtidigt så känner jag mig så fruktansvärt trött på allt det här. Allt flyter på. Veckorna går. Samma grej. Dag ut och dag in.
Jag trivs, det gör jag verkligen, men ja, som sagt är jag lite trött. Jag tror det behöver hända nåt. Jag behöver göra nåt mer konstruktivt för det känns som att jag bara är just nu. Åstadkommer ingenting mer än att bara vara. Ska kolla in vad gymkort kostar och börja yoga och pilatesnörda, så får vi se vad resultatet blir. Kanske såhär?
image77
Elleeeeer...nja...testade nyss och det skulle ju kunna gå om man hade lite mer muskler...eller muskler överhuvudtaget....tam-da-dam...nu byter vi samtalsämne...

Audrey är stressad som få. Basketen börjar imorrn, granen ska kläs, hennes exman är ett kräk, pluggar som en galning och snart är det jul...hualigen.

Det är cluster meeting på fredag kväll med "Yankee swap" aka julklappsbyte och alla ska ta med sig mat från sitt hemland. Jag ska inte gå utan följer med Kristin på hennes på söndag istället. Audrey kunde inte fixa barnvakt så jag fick välja mellan att vara ledig nu på fredag och nyårsafton, valet var inte så svårt...när jag dessutom inte känner en kotte i det där jäkla clustret...verkar som tråkiga människor, det vara bara tre av typ 25 som var där på förra mötet. Inget bra intryck på mig om man undrar.

Jag måste berätta något. Jag är cool nuförtiden. Extremt cool. Typ såhär cool:

Ty jag har skaffat mig headset till att Skypa (skajpa) med....oooooh...

Har köpit en liten del av pappas julklapp idag också. Får hoppas att den gillas. Den ska hängas i badrummet kan jag säga ;)

Mamma, vad fanken ska du ha? Skitsvårt detta. Och Martina, vad vill du ha? Flingor? :P

Var på Wild Oats idag och köpte min fil och hittade också nåt som jag hoppas ska funka till mitt envis ansikte. Aloe Vera Revitalizing Gel och Aloe Vera Mosturizing Gel så nu hyser hon goda förhoppnigar om att se ut som en barnrumpa i fejset...eller...nej men man kan ju se lite mindre ut som en flugsvamp i alla fall :P

Nu var det nattedags! (FÖR H-VETE SLUTA SÄRSKRIV) Skyller på tangentbordet...enklast så...inte alls den förbannade USAs och engelskans fel...så försök inte!

God Natt Sverige! :)

Två till avklarade

Japp. Då har jag klarat av två julklappar till! Weei! En till Maria och sen till Devan. Bara en miljon kvar :P

Det är lite halt ute, men absolut inte farligt om man tar det lugnt. Jag är inte orolig för min egen skull utan för hur alla andra beter sig...det kom jag på.
   Dessutom så har de saltat vägarna så de är alldeles torra...bara på uppfarten det är is nu.

Vinter

Idag är det riktig vinter. Eller, ja det beror ju på vad man är van vid men snö, is och -8 grader är i alla fall vinter för mig. Jag har som sagt en grej från Weather Channel på mitt skrivbord på datorn. Den ska alltså tala om för mig vad det är och ska bli för väder, men denna finurliga lilla grej talar också om när det är varningar utfärdade. Coolt ellerhur? Men vet ni? Nu jädrar behöver man inte tänka själv alls Idag talade den om för mig vad jag ska ha på mig också! Jo, det är sant! Tänk så praktiskt: "Layered clothing...including a scarf and gloves would be recommended if heading outdoors." Men vad bra liksom, det hade jag ingen aaaaaaning om!

Idag är barnen tillbaka i skolan i alla fall så det är ju skönt...

Lugnet före stormen

Igår var det lugnt. Det var kallt, men det var klart på marken och alla var ute och körde sina trevliga SUVs utan att tänka vidare.
   Idag. Vad hände? Snön ligger som ett femcentimeterstäckte på marken. Det är kallt. Snöplogarna var här nån gång efter fem. Skolan är inställd. Det har hänt minst tio olyckor på motorvägarna. VINTERDÄCK NÅGON?!
   Det är rapport på nyheterna varannan minut. Jag har just sett tips på min vädergrej jag har på datorn om var det är haöt, såsom broar och viadukter...god dag yxskaft. Kanske SL styr här? "Oj, nämen vad nu? Snö IGEN?! Och vi som trodde att det var en engångsföreteelse..."  
   Får väl se om Audrey kommer till jobbet idag. Gör hon det kommer hon väl inte hem igen :P

Det ska komma kallt regn senare så vi får se hur snön håller sig, men winter wonderland stämmer ganska bra på hur det ser ut utanför fönstret just nu :)

Are you smarter than a fifthgrader?

Har varit en riktigt slapp helg. Har inte gjort så mycket mer efter bion i fredags.
Igår gick jag upp vid halv elva, sen slöade jag fram tills jag började jobba kl 4.30...eller ska jag skriva 16.30? :P
Jag och Devan åt middag på den mysiga italienska restaurangen Bertucci's och sen var det filmkväll hemma för hela slanten. Sharkboy & Lavagirl, ingen wowfilm men den var helt klart sevärd :)

Idag åkte jag med min dator till Best Buy för igår när jag skulle ta ut en tangent för att det ramlade ner smulor i tangentbordet fick jag inte dit tangenten igen...dock sa jag inte till dem att jag hade tagit loss den själv, utan sa bara att den lossnat och att jag inte fick dit den igen :P De kunde inte få dit den heller så jag kommer behöva göra backup på alla mina filer och sen skicka in skiten till HP, för att ersätta en futtig liten tangent...vilket tydligen brukar sluta med att de bara ersätter hela tangentbordet då det skulle vara enklare...men hur som helt skulle det inte kosta mig nåt utan det går på garantin...jag köpte ju trots allt datorn så sent som i juli. Tyckte det var skit att det inte gick att få dit tangenten igen...men det verkade som det saknades nån pluttefnuttskitgrej och därför gick det inte...
Meeeen, jag gick därifrån med en ny mus som är värsta flashig och blinkar med massa färger och ett extra RAM-minne, så nu ska det gå undan serdu....woooosh! eller...typ....ja...skit samma.

Efter Best Buy bar det av till Rockingham Mall...själv :P Hade hoppats på att hitta lite fler julklappar, men icke. Blev en mössa, underkläder och nån grej till håret. Köpte lite julklappar i fredags...till Courtney och Nicole så det var i alla fall ett litet framsteg på listan...jag trodde man skulle hitta miljoner triljoners grejer att köpa här men jag tycker inte jag hittar nånting :(

Då gallerian var jäkligt tråkigt, som sagt, så åkte jag hem igen.
Audrey var himla stressad med julpyntning så jag erbjöd mig att åka och handla mat. Skulle fått göra det imorrn, men det ska vara snöstorn imorrn så jag kände att jag hellre gjorde det idag...kändes som ett klokt val.

I USA finns ett program, typ som vem vill bli miljonär, som heter "Are you smarter than a fifthgrader?" och där får de tävlande svara på frågor som tydligen femteklassare ska kunna. Såg denna extreeeemt smarta kvinna (eller inte...) hon är bannemig en skam för mänskligheten...de amerikaner som faktiskt kan lite mer än sin fåniga lilla stad måste skämmas...


Visste ni förresten att en femtedel av amerikanerna inte kan peka ut sitt eget land på en världskarta?
   Men sen var ju också min kära Hunter övertygad om att Sverige låg i en stat...och blev arg på mig när jag sa att Kanada inte tillhörde USA utan var ett annat, eget land...man börjar undra vad de lär sig i skolan...

August Rush

Var alltså på bio med Kristin och Ida igår. Vi såg dramat August Rush och jag njöt från början till slut. Den var så vacker och poetisk, oj oj oj. Freddie Highmore, som spelar huvudrollen, är bara en liten fjutt, men ändå en så fantastisk skådespelare. Okej, han är femton, men han ser ut som en liten fjutt.
   Detta är definitivt en av mina absoluta favoritfilmer någonsin. De som tycker om vacker musik och vackra filmer ska definitivt se den.

Efter bion åkte Ida hem, men jag och Kristin fortsatte på Starbucks. Weei, kaffe kl halv elva på kvällen, weei :D
   När vi står i kön och väntar på att beställa så är det en man i rullstol framför oss. Helt plötsligt säger han, med en ordentlig amerikansk brytning: "Prater ni swenska?" "Eh, ja det gör vi..." "Jag var i Sverige, för lääängesen, i Örebro, vet ni var det ligger?" "Jaha, nja, det ligger ganska långt bort från där vi bor..." "Jaha, men, trevligt att träffas...hejdå"
   Haha, sånt här händer jämt :P I alla fall på IKEA. Ganska roligt tycker jag.

Idag är det kallt här. Har inte varit ute ännu, men min "Weather Channel Desktop" på datorn säger att det ska vara -4 ute och det blåser nordlig vind så det ska kännas som -12. Sen ikväll ska det bli -10 och på måndag, när Audreys basketgrej börjar, ska det vara snöstorm woho :D Vad kul jag ska ha med min oservade bil med kraschad bakdörr som låter som den är öppen hela tiden...känns skiiiitbra...eller inte.

Nåväl, ikväll jobbar jag hur som helst. Devan och jag ska ha filmkväll och titta på Sharkboy och Lavagirl och smaska popcorn. Ska bli så trevligt så :)

Oh, just det! Nästa helg är jag ledig. Woho! Fick veta det imorse :D Weeeeiiii! Ganska så glad :P
image76

RSS 2.0