Jaha ja, annu ett aventyr!

Sondagmorgon och humoret var pa topp. Pernilla och Martina vaknar i sammar sang efter en trevlig kvall/natt hos Tess med ganget. Det var en lugn sommarmorgon med skinande sol och lite mys framfor tvn med en film. De packade sina vaskor med handdukar och bikini i hogsta hugg. Precis innan de skall ga ut i garaget bestammer de sig for att ta en glass att fortara i bilen. Martina beger sig ned till kallaren och far en chock da foten helt plotsligt blir blot av vatten. Hela golvet var fullt med vatten. Fortvivlat skriker Martina till Pernilla att hon nog borde komma ned dit FORT! Ned kommer hon springandes och dorren oppnas till den stora kallaren dar de sedan far se den hemska sanningen i vitogat: HELA kallaren var fylld med en decimeter djupt varm vatten och det var varmt som i en bastu. FFS what to do now???!!!

image33

Vid forsta anblick sag vattnet lungt ut sa de bada begav sig in i den vattenfyllda kallaren da de till sin fasa fick se att vatten forsade ut fran varmvattenbehallaren och att frysen samt en mangd andra elektriska ting befann sig numera i vatten.
Chockade borjar de springa runt i huset pa jakt efter gummistovlar (tur ar val att vi har lart oss att gummi tillskillnad fran vatten inte leder strom). Pernilla borjar fortvivlat forsoka na sin hostmom som inte befann sig i hemmet, dock utan framgang. Martina springer runt och skriker: "Vart ar de dar j*vla gummistovlarnra nar man behover dem? I'm totally freaked out here, what to dooooo????"
Inga gummistovlar kunde finnas sa flickorna kastar pa sig skorna och springer over till narmaste grannhus. "Help, I have a BIG problem in our basement. It's completely flooded with water and we need boots!". Mamman i huset borjar springa ivag och leta efter deras vadarbyxor...


Tillbaka i huset igen tar Martina mod till sig, med grannens heta vadarbyxor pa sig, och beger sig in i kallaren. Livradd och panikslagen forsoker hon fa reda pa vad som egentligen har skett har. Pernilla sitter i telefon med the plummer och vardmamman. Efter manga forsok att stanga av vattet, bland annat dar anga borjade ryka lite har och var framfor de tva, borjar de panikskratta.
Slutligen far de nog av all kallaballik och far tag pa the plummer emergency number. Helt plotsligt medan de vantade pa plummern sager Martina: "Horru, vad sager ru om den dar glassen nuda?" varpa de vadar in i poolen igen med de heta vadarbyxorna och vardsonens vinterboots och hamtar varsin glass. Dar sitter de sedan pa trappen och kan inget mer gora foranns plummern kom over.

Tva glassar var och ett rormokarbesok senare ar nu varmvattnet ur funktion och de vantar hoppfullt pa att en annan firma ska komma over och avlagsna den nybildade, inhemska hottuben i kallaren. Planerna att aka till stranden for dagen blev forstorda men de fick sig anda en upplevelse att lagga till i livetsbok.


God natt Sverige;)!


Kommentarer
Postat av: Mary

men shit vad läskigt! Det är sånt man bara ser på film tycker man! Haha... Tur att rörmokaren kunde komma iaf! Tur att ni var flera, annars får man nog lätt panik.
Själv är jag nyss hemkommen från en löparrunda med blodsmak i munnen! Asvarmt! meen vadå, man måste motionera trots sin födlsedag! ;) haha...
Pusspuss...och kram! Love you! =)

2007-07-16 @ 08:56:32
Postat av: Mamma

Jag säger bara vilken sinnesnärvaro ni hade. Vet inte om jag skulle ha varit så klok. Det måste ha blivit en del vattenskador av detta äventyr ? I dag är det dags för emil och i morgon ska vi gå till Grönan med Marie-Louise och Maria, få se hur det kommer att gå. Vi hörs på telefonen ngn dag vi är uppe rätt sent om det skulle passa ngn dag att ringa precis innan midnatt. SMS vilken dag som skulle passa. Puss o Kram till vår kloka dotter !!

2007-07-17 @ 12:15:06
Postat av: Anonym

Ja, se tjejer! :oP
Jag tycker ni var duktiga. Keep up the good work! Väl berättat, Pernilla!
:o)
Pappa

2007-07-17 @ 18:51:32
Postat av: Helene Landin

Hej Pillerill!
Ursäkta jag varit dålig på att höra av mig men du vet ju hur det är med 2 barn!!! Tiden och orken försvinner!
Nu har vi i allfall semester för 3:e veckan. Vi har hunnit med Astrid Lindgrens värld och High Chaparall och lite till. Just nu är vi hemma en del och pular. Christopher har fått vedfnatt och hugger och klyver ved i massor hela dagarna.
Du är duktig som orkar med trotsiga barn!! Tänk på att inte bli för dominant,utan försök ge dem 2 alternativ så de känner att de får vara med och bestämma lite. De brukar funka bra faktiskt! Kram/Helene och Oskar och Julia

2007-07-18 @ 19:39:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0