Kontakt med tecken

Någon som minns det programmet?
Nej inte jag heller.


Har nu gått cirka två veckor i skolan. Älskar det! Det är SÅ roligt, men otroligt krävande.
    Kom idag fram till att vi gått igenom runt 200 tecken sen vi började och mer ska det ju såklart bli.

I måndags åkte vi i tolkettan och tolkfyran till Väddö folkhögskola för tre dagars kick-off. Det lektes lekar och gicks hinderbana. Nya vänner fanns och vi hade det alltså väldigt trevligt.
    En rolig (och svår!) övning vi gjorde var en lek med allihopa i en stor ring där man övade koncentration. En liten röd boll kastades i lugn, jämn takt från person till person och den var som hjärtat i ringen. Stannade den så dog man. Den röda bollen var alltså viktigast att hålla koll på.
    Sen kom en annan boll in som färdades i motsatt riktning än den röda bollen och den skulle man dessutom gå med till nästföljande person. Sen kom en till boll som skulle kastas i luften, till vem man än ville. Då stod man där och viftade och försökte få folks uppmärksamhet. Sen kom en gul boll som på samma sätt som föregående boll kunde kastas till vem som helst i ringen men denna gången på marken. Sen kom en tennisboll som skulle rullas på marken från person till person. Sen tog Stina (läraren) dessutom fram en gammal sopkvast som skulle ges från person till person. Allt detta hände alltså samtidigt, men den boll man skulle hålla reda på hela tiden var den första röda. Om man missade eller tappade var man ute. Så svårt! Haha, jag åkte ut som andra person. Astigmatiker javisst!

Var fruktansvärt trött och omotiverad igår. Trött idag med. Det är verkligen jättekul men så otroligt krävande att använda ögonen hela tiden. Lovar att jag tecken i sömnen också, känner att jag tänket tecknen i huvudet när jag sitter här och skriver.

I helgen är det jobb som gäller. Ska på lördag vara på ett läger i Uppsala för TUFF-utbildningen. (TeckenspråksUtbildning För Föräldrar). Ska bli väldigt spännande!

Another update soon.

Pernilla - brrrrrrrrr......    :D

Ettagluttare

Jaha då var man skolråtta på nytt. Woho!

Jag har alltså inte pluggat nu på två år och det ska faktiskt bli skönt att få börja igen.
    Idag var min första dag på Södertörns Folkhögskola där jag under fyra år ska utbilda mig till teckenspråks- och dövblindtolk.

En salig blandning av olika männiiskor i alla åldrar. Den yngsta var 18 i min klass och den äldsta var 44.

På måndag startar vår kick-off som blir på Väddö. Vi har blivit tillsdagda att lämna öronen hemma så vi får se hur det går :)

Nu börjar mitt nya liv!

Ja, må jag leva!

Haha.

Idag fyller jag år och jag tyckte att jag får gratta mig själv på födelsedagen :D


Detta skulle då vara jag om jag hade befunnit mig i USA.
     Men nu gör jag inte det så jag sitter bara i soffan och jäser.

Nåväl.

Tänkte passa på att önska Julia lycka till då hon åker till USA idag!


Have an awesome day, wherever you are!

RSS 2.0